Educació

Municipal

Pineda podrà estrenar el tercer institut quan comenci el curs vinent

Les obres de construcció de l'equipament s'enllestiran a l'estiu, segons la Generalitat

Si es compleix el calendari, haurà trigat sis anys a fer-se realitat

Pineda de Mar tindrà a punt per obrir les portes el tercer institut de secundària a començaments del curs 2017/2018, el setembre vinent. Les previsions del Departament d'Ensenyament, que va manifestar en directe el director general de centres públics de la Generalitat, Lluís Baulenas, durant una visita a les obres, són que la construcció s'enllesteixi a l'estiu i que es pugui fer el trasllat amb prou temps perquè els alumnes ja comencin les classes a les noves instal·lacions. Segons el director general, el calendari s'està complint, les obres van al ritme previst i hi ha hagut una bona sintonia entre els arquitectes encarregats de materialitzar el projecte i la direcció del centre educatiu, que hi ha fet aportacions que han estat ben rebudes.

Un cost de 3,9 milions

L'edifici, situat en uns terrenys a tocar de l'escola Mediterrània, al veïnat de Can Cornet, es va adjudicar per un valor de 3,9 milions d'euros i substituirà les instal·lacions a precari –les antigues escoles bressol– a la plaça d'Orient de Pineda que l'institut ha ocupat en els darrers deu anys. Durant la visita feta pel responsable d'Ensenyament, on hi van ser presents representants de tots els grups polítics municipals, se li va traslladar la importància d'haver materialitzat finalment un projecte que es va aturar el 2011 per falta de disponibilitat econòmica de la Generalitat, malgrat que mesos abans s'havia fet la presentació pública a la comunitat educativa.

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC), es mostra satisfet que es puguin obrir les portes del nou edifici abans del que es preveia inicialment. “Treballàvem amb la data de l'1 de gener del 2018, però les darreres informacions ens situen l'entrega de l'obra a mitjan agost, una data que ens permetrà fer el trasllat abans no comenci el curs”, recorda l'alcalde.

Amor comenta que el tercer institut ha estat un dels projectes “més esperats i treballats des de fa anys” i destaca “la bona feina feta per l'equip de professionals del centre i de tota la comunitat educativa en general per haver sabut construir un projecte educatiu sòlid malgrat la provisionalitat dels espais que han ocupat”.

LA FRASE

L'equip del centre ha sabut construir un projecte educatiu sòlid tot i la provisionalitat dels espais
Xavier Amor (PSC)
alcalde de pineda de mar

Prop de deu anys per un edifici

L'estiu de l'any passat les màquines van entrar finalment als terrenys cedits per l'Ajuntament de Pineda per a la construcció del tercer institut de secundària. Es tancava així un llarguíssim procés per desencallar una obra que es va anunciar com a segura l'any 2010 i que dotze mesos després una carta enviada pel llavors president Artur Mas notificava al consistori que no es podria fer efectiva per manca de pressupost. Malgrat el gerro d'aigua freda que va significar l'anunci, des de l'Ajuntament es va mantenir la pressió a Ensenyament per avançar en les obres. No va ser, però, fins al gener del 2015 que l'institut es va incloure en el pressupost del govern català i un any més tard l'empresa pública Infraestructures de la Generalitat va posar a licitació el projecte per un preu inicial de 4,9 milions d'euros. Al concurs s'hi van presentar 35 empreses i el 26 d'abril es va adjudicar finalment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.