Educació

educació

infraestructures

Les màquines ja treballen en el nou institut de Pineda

Les obres del tercer equipament educatiu tenen un termini d'execució de quinze mesos i hauran d'estar a punt el curs 2017/2018

El centre s'ha adjudicat per un pressupost de 3,9 milions

L'Ajuntament de Pineda pràcticament segueix a peu d'obra la construcció del tercer institut de secundària de Pineda de Mar, que s'ha d'aixecar en els terrenys de darrere de l'escola Mediterrània. Fa pocs dies que les màquines ja han entrat en el solar després que hi desbrosséssin la zona i s'hi han instal·lat els mòduls prefabricats dels operaris que hauran de fer realitat el recinte en un termini màxim de quinze mesos. L'objectiu és que els estudiants que ara ocupen les instal·lacions de l'antiga guarderia de la plaça d'Orient s'hi puguin traslladar durant el curs 2017/2018. Tot indica, però, que no hi seran a temps per començar les classes al setembre i que el trasllat s'acabarà enllestint un cop hagi començat l'any 2018. En tot cas, el nou edifici ara sí que comença a fer-se realitat després d'un viacrucis que s'ha allargat durant cinc anys, malgrat que el 2010 ja van presentar el projecte a la comunitat educativa i fins i tot se'n va adjudicar la construcció. Una carta enviada pel llavors president de la Generalitat Artur Mar, al novembre del 2011, va confirmar les pitjors previsions: no hi havia diners.

El nou institut, que mantindrà el nom de Pineda com l'actual, substituirà l'espai precari que ocupen els alumnes amb una provisionalitat que al mes passat va complir deu anys. L'alcalde, Xavier Amor (PSC), s'ha encarregat personalment d'informar dels progressos de l'obra a través de les xarxes socials. “L'obra va a bon ritme i estarem amatents perquè aviat sigui una realitat, perquè es tracta d'un institut molt necessari i esperat”, va dir, i hi va afegir un agraïment al professorat de l'actual institut, de qui destaca l'esforç per mantenir un model educatiu de qualitat malgrat que els espais no són els òptims.

El retard en començar les obres del tercer institut de Pineda va obligar que fins i tot l'Ajuntament repetís la cessió dels terrenys al Departament d'Ensenyament perquè el primer conveni signat havia caducat. És previst que quan es buidin les aules de la plaça d'Orient aquest espai es torni a obri al públic, perquè ara està reservat com a pati de l'institut.

LA FRASE

L'obra del tercer institut va a bon ritme i estarem amatents perquè aviat sigui una realitat
Xavier Amor (PSC)
ALCALDE DE PINEDA DE MAR

LA XIFRA

3,9
milions
és el pressupost de les obres de construcció del tercer institut de secundària de Pineda de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia