Educació

Municipal

Últims retocs a l’esperat tercer institut de Pineda

Les obres ja han finalitzat i el trasllat del mobiliari i material es va fer al mes de juny

L’Ajuntament s’encarregarà del condicionament del carrer d’accés

Compte enrere perquè obri les portes, el 12 de setembre, el flamant tercer institut –en realitat secció institut, perquè no tindrà de moment estudis de batxillerat– de Pineda a la zona de Can Cornet, al costat de l’escola Mediterrània.

L’esperat equipament, amb un pressupost de 3,9 milions d’euros, es va començar a aixecar l’estiu del 2016 i les previsions inicials n’ajornaven la posada en funcionament fins al gener del 2018. Finalment, en una visita feta al febrer pel director general de Centres Públics de la Generalitat, Lluís Baulenas, aquest va confirmar que l’institut estaria a punt a l’inici del curs.

La regidora de Comunicació, Sílvia Biosca (PSC), confirma que dimecres d’aquesta setmana ja es van enllestir del tot les obres, però va dir que el personal docent ja havia pogut fer el trasllat durant el mes de juliol, coincidint amb el desmantellament dels mòduls prefabricats instal·lats a la plaça d’Orient i on l’institut ha desenvolupat la seva feina en els darrers onze anys –amb un període inicial en uns locals sobre un espai comercial a tocar de la carretera N-II–. “Estava previst que, un cop acabés la construcció, des de l’Ajuntament s’iniciarien les obres de condicionament del carrer d’entrada, el Boticelli”, indica. Biosca recorda que aquest carrer també és freqüentat pels alumnes de l’escola Mediterrània. El vial que envolta el nou institut per la part de dalt, però, no s’habilitarà perquè pertany a un espai encara per urbanitzar.

Una plaça com a focus educatiu

Durant molts anys la plaça d’Orient de Pineda ha estat lligada a les necessitats dels alumnes de l’institut Pineda. Aquest centre s’ha hagut d’adaptar tant a les instal·lacions de les antigues escoles bressol com als mòduls prefabricats que s’hi van instal·lar a mesura que s’hi anaven afegint cursos. L’institut encara no ha obtingut el vistiplau del Departament d’Ensenyament per poder fer-hi batxillerat, tot i que es tracta d’una reclamació continuada de la comunitat educativa, que considera un greuge que els seus alumnes hagin d’abandonar el centre si volen continuar amb aquests estudis. Sílvia Biosca avança que a les instal·lacions que han quedat lliures a la plaça d’Orient s’hi traslladaran en un futur l’escola d’adults, el Centre de Normalització Lingüística i els Plans de Transició al Treball. “Volem que sigui un focus de l’educació no obligatòria”, assenyala. L’objectiu és que l’edifici estigui a punt per al curs 2018/19, perquè necessita reformes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Una patrullera de la Guàrdia Civil aborda una llanxa amb migrants per aturar-la

Barcelona
Canvi Climàtic

La pujada del mar amenaça les “megaciutats costaneres”

Barcelona
tecnologia

Zuckerberg denuncia pressions del govern de Biden durant la covid

barcelona
URBANISME

Instal·len els primers pilars del pont que unirà Barberà amb el sector Baricentro

Barberà del vallès
societat

La Santa Market tanca la 8a edició amb 250.000 visitants, 120.000 estrangers

santa cristina d’aro
INFRAESTRUCTURES

Més de trenta municipis de Tarragona i Barcelona, contra la MAT

Barcelona
SERVEIS

Manresa confia en un acord perquè no hi hagi vaga de neteja en plena festa major

Manresa
infraestructures i serveis

Inicien la primera fase de millora de la pintura viària en quatre punts del municipi

salt
MEDI AMBIENT

Tarragona reunirà en un congrés europeu més de 400 experts en ratpenats

Tarragona