Urbanisme

Pineda manté el projecte del passeig tot i la situació irregular del càmping

La CUP ha denunciat al Síndic de Greuges “la manca de transparència” del govern

El consistori defensa que té tots els permisos i ja ha adjudicat l'obra

La reforma de la façana marítima de Pineda al pas pel barri del Poblenou començarà d'aquí a dues o tres setmanes i s'allargarà uns tres mesos. L'Ajuntament ja ha adjudicat l'obra de la segona fase, que se centra en la construcció d'un vial paral·lel a la via del tren que enllaça el final del passeig actual fins a prop del rierany dels Frares. Un vial que passa per davant del càmping Caballo de Mar i on es prioritzarà el pas de vianants i es restringirà el de vehicles. El govern defensa la necessitat de reordenar la façana litoral, malgrat que es reconeix que l'actuació assumida ara pel consistori pot allargar sine die la construcció d'un passeig marítim normal per part de les administracions competents. A més, tant el Ministeri de Medi Ambient com Costes de la Generalitat coincideixen a dir que el càmping Caballo de Mar està en una situació irregular perquè “no té el títol d'ocupació del domini públic” i l'Estat té pendent de resoldre en els tribunals la demolició de les instal·lacions.

Amb aquests arguments, la CUP ha portat el cas al Síndic de Greuges i acusa el govern del PSC d'afavorir un càmping que ha d'anar a terra amb la construcció d'un nou vial que permeti als clients accedir-hi. La CUP assegura que la primera part del projecte, la que ara queda pendent i que entra dins la zona maritimoterrestre, no es deixarà fer fins que no s'hagi resolt la desaparició de la part del càmping afectada. La CUP retreu al govern que es gastaran diners públics per dur a terme una obra que “eternitzarà la construcció d'una infraestructura semblant als trams que ja hi ha fets”.

Tots els permisos

Des del govern, el regidor d'Urbanisme, Jordi Masnou (PSC), defensa que l'actuació urbanística “té tots els permisos corresponents” i que l'accés al càmping es manté perquè hi ha un dret de servitud per part de la propietat que s'ha de mantenir. En aquest sentit, Masnou considera que han de ser les administracions superiors “les que resolguin el futur del càmping”. I, en aquest sentit, avança que Pineda “no pot esperar més per dignificar una façana marítima que beneficiarà el municipi”. El regidor explica que el propietari del càmping es va oferir a contribuir econòmicament en el projecte i que en un primer moment l'Ajuntament va estudiar la possibilitat d'acceptar-ho. Finalment, sembla que no serà així i que el cost del vial l'assumirà íntegrament el consistori.

LA XIFRA

210.000
euros
és el cost de la segona fase de la remodelació de la façana marítima de Pineda, que començarà aviat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia