Salut

La firma acusada del brot de legionel·losi diu que no en sap res

L'empresa assegura que Salut no li ha notificat encara l'expedient

Les torres haurien superat anàlisis prèvies

L'empresa assenyalada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya com a responsable del brot de legionel·losi que el setembre passat va provocar la mort de sis persones a Sabadell, Suñer SA, va manifestar ahir la seva sorpresa per la notícia. En declaracions a l'agència Efe, fonts de l'empresa van indicar que ningú de Salut els havia fet saber que havien estat expedientats per aquest motiu. Dimecres el secretari de Salut Pública del govern, Antoni Mateu, va assegurar taxativament que “la investigació epidemiològica sosté que l'origen del brot de Sabadell és Suñer SA”. Per aquest motiu, la metal·lúrgica de la cocapital del Vallès Occidental s'enfronta a una multa de fins a 600.000 euros més el que es pugui derivar del procés judicial que també hi ha obert.

Les mateixes fonts de l'empresa hi van afegir que les torres de refrigeració, d'on hauria sortit el bacteri que hauria fet emmalaltir 38 persones el mes de setembre passat, segons Salut, “han superat tots els processos analítics corresponents”. De la mateixa manera, des de l'empresa es defensa que “totes les analítiques practicades durant els mesos previs al brot eren correctes i van donar negatiu”.

600 mostres

En la seva compareixença davant els mitjans, Mateu va explicar que s'havien analitzat 600 mostres preses en diverses torres de refrigeració de la ciutat. D'aquestes anàlisis es va poder separar la mostra clínica ST42, que, segons Salut, “no és habitual que circuli per l'ambient” i que coincidia exactament amb una mostra trobada a dins de Suñer SA. Tot i això, el Departament de Salut ha obert un expedient a dues empreses més del Vallès per haver incomplert la normativa de manteniment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia