Urbanisme

El nou passeig a ponent del port d'Arenys, en marxa

Els treballs per ampliar l'espigó i fer cinc locals a tocar de la platja començaran després de Setmana Santa

Ports de la Generalitat preveu nou mesos d'obres

Ports de la Generalitat va anunciar ahir l'adjudicació de les obres a la zona de ponent del port d'Arenys, que formen part del pla especial. Un projecte que ve de lluny i que té l'objectiu de dinamitzar els entorns del port, així com millorar la connexió amb la Primera platja i el municipi. Les obres les assumirà l'empresa Rogasa amb un import de 972.000 euros. Es preveu començar els treballs just després de les vacances de Setmana Santa i tindran una durada aproximada de nou mesos. Aquests terminis coincideixen de ple amb la temporada de bany de l'estiu i és per això que s'adverteix que els mesos d'estiu amb l'afluència de banyistes a la platja s'evitarà fer servir la maquinària pesant.

L'actuació inclou la construcció d'un edifici amb cinc locals destinats a usos comercials i de restauració, que s'aixecarà just al contradic de ponent. A finals de l'any 2013 ja es va fer una primera actuació per retirar les pedres del costat de l'espigó i deixar el contradic a punt per fer l'obra. Segons el pla especial, es poden implantar locals, de com a màxim 800 m², destinats a usos comercials, però en queden expressament exclosos “els usos de residència i de lleure musical nocturn”. S'hauran d'acollir a usos destinats a activitats turístiques i de serveis com ara: restauració, lleure, nàutic i turístic. Ports de la Generalitat admetrà també usos portuaris per a l'emmagatzematge, la comercialització i la distribució.

El nou edifici que s'ha de construir tindrà accés directe des de la platja i es farà un nou passeig, situat davant els locals nous, amb accés cap a la zona pesquera i en direcció a la platja. L'espai reservarà una zona per promoure l'activitat de vela lleugera i el projecte preveu unes instal·lacions per a aquesta activitat i la construcció d'una rampa d'avarada per a les embarcacions.

El doble d'ample

El futur edifici permetrà duplicar l'espai de passeig enlairat que queda a sobre les casetes dels pescadors. S'hi farà un mirador i un nou accés per baixar directament fins a la dàrsena pesquera, un accés que ara queda tallat i és d'anada i tornada. L'entrada al port que hi ha al costat de la Casa del Mar es mantindrà, així com la rampa per a persones amb mobilitat reduïda que es va fer per accedir al passeig enlairat. La urbanització de l'entorn millorà el tram final del rial del Bareu a la platja, que tindrà un pont per sobre la canalització.

L'alcalde d'Arenys de Mar i regidor d'Urbanisme, Estanis Fors (JuntsxArenys), es va felicitar que finalment les obres tirin endavant. “Vivim en un poble mariner i d'esquenes al mar”, apunta convençut que l'actuació permetrà dinamitzar la zona de la Primera platja i millorar l'accés directe al port. Tot i això, lamenta que les obres coincideixin amb la temporada de platges i confia que les molèsties siguin les mínimes aquests mesos que afectaran els banyistes.

LA XIFRA

972.000
Són els euros que es destinen a l'obra, pressupostada inicialment en 1,2 milions d'euros.

LA DATA

29.03.16
És la data prevista per començar els treballs després de les vacances de Setmana Santa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia