Infraestructures i serveis

infraestructures

Les obres al port d'Arenys afluixen el ritme a l'estiu

Ports de la Generalitat retira la maquinària pesant per evitar molèsties als banyistes, però manté que els treballs acabaran a final d'any

L'estructura dels cinc locals sobresurt per sobre del passeig

A tocar de la platja de la Picòrdia, aquest estiu es treballa per ampliar el dic de ponent del port d'Arenys, amb un nou passeig i la construcció de cinc locals comercials. Ports de la Generalitat, que és la que fa les obres, ja va anunciar abans de començar que afluixaria el ritme coincidint amb la temporada de bany i que retiraria la maquinària pesant durant els mesos d'estiu.

Els operaris continuaran fent feina a l'interior de les edificacions, fent els tancaments i els serveis. Aquests locals tindran uns usos destinats a activitats turístiques i de serveis com ara: restaurants, lleure, nàutica i oferta turística. L'espai admet usos portuaris per a l'emmagatzematge, la comercialització i la distribució. Pel que fa als usos comercials, es podran implantar petits establiments que no superin els 800 m², però queden exclosos els usos de residència i d'oci nocturn. Es preveu que les pròximes setmanes surtin a licitació, segons informa l'entitat portuària.

A la tardor es farà la urbanització d'aquest espai, amb la creació d'un nou passeig davant dels nous locals i d'un nou accés a la primera platja i la zona pesquera. El passeig enlairat de l'espatller mantindrà l'accés per a persones amb mobilitat reduïda i s'eixamplarà des de la coberta de les casetes dels pescadors fins a la coberta dels nous locals, guanyant així més espai de passeig.

A més, l'actuació preveu la construcció d'una zona d'avarada per a embarcacions lleugeres al final del contradic, per fomentar els esports nàutics i la vela lleugera i atreure el turisme nàutic.

El projecte, inclòs en el pla d'inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat, suposa una inversió de 972.000 euros, i les obres, que tenien un termini de nou mesos, es preveu que s'acabin a finals d'any. Des de la regidoria de Port d'Arenys de Mar, el seu responsable, Josep Maria Nogueras, assegura que les molèsties i incomoditats dels treballs en plena temporada d'estiu “compensaran per les millores” que suposaran aquestes obres, que facilitaran l'accés a peu des del poble fins al port. Les estructures de formigó dels futurs locals sobresurten per sobre del passeig, que serà més ample, amb un impacte visual que alguns ja han criticat perquè trenca la visibilitat a primera línia de mar.

LA XIFRA

972.000
És el cost de les obres que porta a terme la constructora Rogasa i que van començar al març.

LA FRASE

Segur que aquestes millores que es fan al dic compensaran les incomoditats causades per les obres
Josep Maria Nogueras
regidor de port


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia