Administracions

El Masnou inicia un pla de xoc per millorar els carrers

Es tracta de la inversió més potent prevista pels pressupostos municipals per a l'any que ve, juntament amb altres actuacions en vies del poble

El PSC, a l'oposició, dóna suport als comptes

Un pla de xoc per millorar els carrers del Masnou és la inversió estrella del pressupost municipal per a l'any vinent. I és que, dels 2 milions d'euros que es destinaran a inversions, uns cinc-cents mil euros aniran destinats a aquesta acció per millorar calçades i voreres del municipi. Dins del mateix capítol, també està previst destinar una partida de més de tres-cents mil euros a fer per a vianants els carrers Dr. Agell, Pere Grau i Cuba. La millora de parcs i jardins també s'endurà prop de dos-cents vuitanta mil euros del pressupost per al 2016.

“La intenció és poder disposar d'aquest instrument (el pressupost) al més aviat possible i així poder desplegar-lo a partir del 2 de gener vinent”, va manifestar l'alcalde del Masnou, el republicà Jaume Oliveras. L'alcalde va definir sis objectius bàsics dels nous comptes públics i, entre d'altres, en destaca “la cohesió social, el desenvolupament econòmic” o l'espai públic i el seu manteniment”. El pressupost va ser aprovat per l'equip de govern (ERC i CiU) i va tenir el suport del PSC, a l'oposició. El seu portaveu, Ernest Suñé, va constatar que “s'ha evidenciat l'existència de punts de confluència entre el PSC i el govern”. La resta de grups de l'oposició hi van votar en contra. El portaveu de Ciutadans, Frans Avilés, va definir els comptes com a “sobredimensionats”. “Aquest pressupost augmenta la pressió fiscal i això ens ha obligat a presentar una esmena a la totalitat”, va argumentar. La portaveu de la CUP, Sandra Miras, va expressar el seu “no rotund” als comptes tot i reconèixer la “feina feta pel govern”. En aquest sentit, Miras va explicar que la seva formació “aposta per un pressupost participatiu vinculant”. El portaveu d'ICV-EUiA-E, Màxim Fàbregas, es va mostrar crític amb alguna de les inversions i va definir el pressupost com a “expansiu, ja que augmenta la despesa aprofitant l'augment dels impostos i les taxes”. Finalment el regidor del PP, Federico de las Heras, també va presentar una esmena a la totalitat, i va definir els comptes com “una gran decepció”.

Ordenances aprovades

El maratonià ple de dijous també va servir per aprovar les ordenances fiscals per al 2016. Aquest document únicament va disposar del suport del govern. C's, ICV-EUiA-E, el PSC i el PP hi van votar en contra, mentre que la CUP s'hi va abstenir. A grans trets, el tipus impositiu de l'IBI se situa al 0,81, es recupera la taxa pel clavegueram i la totalitat de la taxa de recollida d'escombraries.

LES XIFRES

2
milions
d'euros, aproximadament, són els que destinarà el Masnou l'any que ve a inversions al municipi.
500.000
euros
aproximats són els que aniran íntegrament a fer front al pla de xoc per millorar voreres i calçades.

LA FRASE

La intenció és poder disposar d'aquest instrument [el pressupost] al més aviat possible
Jaume Oliveras
Alcalde del Masnou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.