Infraestructures

maresme

El pla especial del Port d'Arenys comença a caminar

Els tècnics comencen a desmuntar l'escullera de Ponent que ha de deixar lloc a la construcció de locals comercials i de restauració

Les actuacions completes representen una inversió público-privada de 2,5 milions

Les màquines van arribar a la platja de la Picòrdia d'Arenys de Mar dilluns al matí per començar les actuacions incloses en el pla especial del port. La primera d'elles, que s'ha d'allargar un mes, es concentra en fer desaparèixer l'escullera de la zona de ponent per deixar lloc a la construcció de locals comercials i de restauració amb l'objectiu de revitalitzar l'activitat comercial a la zona. Segons fonts de Ports de la Generalitat, aquesta primera fase del pla representa una inversió global de recursos públics i privats de 2,5 milions d'euros. D'aquesta quantitat es destinen uns 500.000 euros al desmuntatge de l'escullera. Els locals que s'aixecaran en el seu lloc, no més de cinc, i amb possibilitats de disposar de terrassa, estaran destinats a activitats turístiques i de serveis “relacionades amb el port i el municipi”. En aquest sentit, es concreten usos per a espais de restauració, lleure, turístics, comercials, oficines i administració adreçats al públic en general i usos portuaris d'emmagatzematge, comercialització i distribució per a l'activitat pesquera. A més, els locals comercials es limitaran a una superfície màxima de 800 metres quadrats “d'acord amb la legislació d'ordenació d'equipaments”. Es poden implantar equipaments comercials singulars i petits establiments comercials, però queden expressament exclosos “els usos de residència i de lleure musical nocturn”. El pla preveu mantenir les casetes de pescadors i inclou la regulació de les més de 600 zones blaves d'estacionament que hi ha a tot el recinte.

Noves zones de passeig

El projecte en redacció preveu a mig termini una segona fase que inclou la construcció de nous espais per als ciutadans a través de tres itineraris diferents. En primer lloc, el passeig de vianants sobre l'espatller “doblarà les seves dimensions i es convertirà en un passeig enlairat que anirà per sobre dels nous locals”. Es mantindrà una rampa d'accés al passeig enlairat per a les persones amb mobilitat reduïda. En segon lloc, al davant d'aquests locals es crearà una zona de passeig a nivell de sorra, “que permetrà als ciutadans accedir a la Primera platja”. Per últim, al final d'aquest passeig es construiran unes escales que connectaran amb la dàrsena pesquera.

El nou espai reservarà una zona a prop de la bocana per promoure l'activitat de vela lleugera i, en aquest sentit, el projecte preveu unes instal·lacions per acollir aquesta activitat i la construcció d'una rampa d'avarada per a les embarcacions.

LA XIFRA

2,5
milions
d'euros és la inversió prevista en el pla especial del port d'Arenys amb recursos públics i privats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia