Infraestructures i serveis

política municipal

infraestructures

Arenys de Mar torna a tenir el pas a la Musclera inundat

El nou govern descarta posar les bombes per treure l'aigua cada cop que plou per l'elevat cost que això tindria i proposa fer-hi un pou

Les guinguetes, a punt i pendents que es netegi el pas

La temporada d'estiu és a la cantonada i l'accés a la platja nudista de la Musclera no està resolt. El pas d'accés per als vehicles des de l'N-II s'inunda cada vegada que hi ha pluges i els veïns dels veïnat de davant de mar fa anys que denuncien aquest greuge. L'anterior govern municipal de Junts per Arenys ho havia resolt amb la instal·lació de bombes al costat del pas per no haver d'avisar cada vegada una cuba per extreure'n l'aigua. Les gestions havien aconseguit el permís d'Adif per fer la instal·lació, però mai es va arribar a executar.

Amb l'entrada del nou govern municipal, des de la regidoria de Medi Ambient i Platges, Laia Martín (ERC), alerta de l'elevat cost que tindria el manteniment de la instal·lació pel consum elèctric, i en canvi proposaran a la companyia ferroviària que al mateix lloc on es volien posar les bombes es pugui construir un pou cap a on conduir l'aigua. “Tindria un manteniment més baix i només s'hauria d'autoritzar fer el pou”, apunta Martín. Per sortir del pas , un cop més estava previst, divendres a la tarda, retirar amb una cuba l'aigua acumulada de les últimes pluges. Coincidint amb l'inici de temporada de bany, ja hi ha les dues guinguetes instal·lades en aquest tram de platja, que inclou la zona de nudisme i on hi ha zones d'aparcaments a les quals amb el pas inundat no s'hi pot accedir.

Recuperar el camí

Abans de fer les obres està prevista una reunió amb Adif per demanar autorització per fer el pou en canvi de la instal·lació de bombeig. L'altra reunió prevista per a la setmana vinent és amb Costes. Segons va explicar la regidora, l'objectiu és buscar solucions per recuperar el camí que comunicava el poble amb la Musclera i que ja fa un parell d'any va desaparèixer amb la regressió de la sorra per culpa dels temporals.

El nou govern s'ha mostrat permissiu amb els propietaris de les guinguetes que havien d'invertir en noves estructures, segons l'última concessió que es va fer el 2014 per un termini de 10 anys. Alguns d'ells van presentar recurs i si guanyen s'haurà de tornar a fer. En total, s'han instal·lat 7 guinguetes a les platges del Cavaió i la Musclera i 2 a la Picòrdia, que depenen de Ports de la Generalitat.

LA FRASE

Fer el pou tindria un manteniment més baix i només s'hauria d'autoritzar fer-lo al mateix lloc
Laia Martín
regidora de Medi Ambient, rials i platges


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia