Urbanisme

municipal

urbanisme

Posen data límit al gran projecte comercial de Pineda

Els promotors anuncien que, si al mes de gener no han pogut comprar el 51% dels terrenys del PP1, es retiraran

L'Ajuntament manté que el desenvolupament urbanístic de la zona no s'aturarà

Els promotors de la gran zona comercial als terrenys del PP1 de Pineda, l'empresa francesa JPB Investissement, van anunciar en una reunió recent amb els propietaris que, si al gener no han aconseguit adquirir el 51% dels solars, es retiraran del projecte. L'anunci arriba després de prop de dos anys de negociacions per aconseguir la major part dels solars i durant els quals l'empresa ha pogut adquirir al voltant del 30% dels terrenys, segons fonts municipals.

L'espai total està molt fraccionat i se'l reparteixen una quarantena de propietaris, dels quals hi ha dues entitats bancàries, que serien les que ja haurien arribat a un acord amb els promotors. L'Ajuntament de Pineda va donar suport des del primer moment a la construcció de la gran àrea comercial per donar una nova sortida a uns terrenys on s'havia de desenvolupar una de les àrees residencials estratègiques (ARE) que el govern català va preveure en l'àmbit de país l'any 2009 i que finalment no va prosperar. En aquest sentit, es va signar un conveni el febrer del 2015 en què el consistori es comprometia a impulsar el desenvolupament urbanístic de la peça tan bon punt els promotors aconseguissin la majoria dels terrenys.

La regidora de Comunicació, Sílvia Biosca (PSC), diu que el compromís del consistori amb aquest desenvolupament “és ferm”. “Si es pot fer amb aquests promotors, es farà i, si no és amb ells, també es farà”, afirma la regidora, que hi afegeix que l'actuació a la zona del PP1 “fa massa anys que s'arrossega i cal una intervenció i un nou planejament per garantir el millor futur per a aquest espai”. Biosca va precisar que els propietaris han estat informats “en tot moment” dels passos fets.

LA FRASE

El desenvolupament urbanístic al PP1 es farà. Sigui amb aquests promotors o amb uns altres
Sílvia Biosca (PSC)
regidora de comunicació de l'ajuntament de pineda de mar

LA XIFRA

51%
dels terrenys és el percentatge
mínim que ha de tenir la promotora per fer el projecte comercial a Pineda.

La proposta estel·lar del mandat

La transformació del PP1 en un motor comercial en l'àmbit comarcal és, sens dubte, el projecte estel·lar d'aquest mandat del govern que lidera el socialista Xavier Amor. Es tracta d'una aposta ambiciosa de xifres milionàries per revifar l'economia local d'un municipi que encapçala la llista en nombre d'aturats del Maresme. El març del 2015, el butlletí municipal A prop dedicava el tema central a parlar d'una inversió que suposaria 40 milions d'euros i comportaria 1.000 llocs de treball, inicialment es va parlar de 1.500. L'actuació d'espai comercial es concreta en 40.000 metres quadrats d'un total de superfície de 120.000 metres quadrats, que enllaçaria l'avinguda Hispanitat del barri del Poblenou amb el centre de Pineda. La resta de la zona es destinaria a usos residencials i hotelers, i es mantindria un gran pulmó verd al costat de la riera. El conveni amb JPB Investissement establia que, un cop aprovat el canvi de planejament urbanístic, la promotora disposava de 36 mesos per desenvolupar el projecte. Tot això, amb el vistiplau de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia