Urbanisme

El govern de Sant Pol revisarà tots els expedients urbanístics de l'etapa de Pomés

El govern de Sant Pol –format per CiU i el regidor no adscrit Joan Antoni Piqueras– ha acordat revisar tots i cadascun dels expedients urbanístics i les llicències d'obres majors que es van atorgar durant els diferents mandats en què va ser alcalde Francesc Pomés (CiU), del 1991 al 2003. Amb aquesta mesura es podrà «constatar l'existència o no d'irregularitats i actuar en conseqüència».

La decisió arriba poques setmanes després que la fiscalia de delictes urbanístics interposés una querella contra Pomés per haver deixat aixecar una nau industrial a tocar de l'autopista C-32 i dins de la franja de 50 metres que prohibeix la construcció d'edificacions. La fiscalia acusa l'exalcalde d'un presumpte delicte contra l'ordenació del territori, prevaricació i falsedat documental.

El govern municipal també ha anunciat la incoació del procediment de revisió d'ofici de la llicència atorgada al seu dia a l'empresa Amargant, propietària de la nau que és objecte de la querella, per tal de procedir a anul·lar-la. En aquest sentit, el consistori insisteix que, per restituir la legalitat urbanística, l'única via possible és enderrocar l'edificació construïda, a banda de decretar un expedient sancionador als responsables.

La fiscalia es va assabentar de la presumpta irregularitat de la nau industrial de Sant Pol arran de la denúncia interposada pel grup municipal del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.