Urbanisme

Expropiar Can Sanpere de Premià de Mar pot arribar a costar uns 5,6 milions

Segons un informe, el preu del sòl és més alt, tenint en compte la sentència favorable al propietari

Poc moviment el primer dia de la consulta popular

Arran de la sentència que dóna la raó al propietari de la finca de Can Sanpere, s'ha fet una nova valoració del cost que podria suposar per a l'Ajuntament l'expropiació dels terrenys que ocupen l'antiga fàbrica al centre del poble. El preu inicial que s'havia estimat, de 3,4 milions d'euros, s'incrementa fins als 5,6 milions, tenint en compte el valor dels edificis del voltant, tal com assenyala la resolució judicial. A aquest preu s'hi haurien d'afegir els 1,3 milions que pagaria el consistori per la revocació de la llicència que té el propietari per enderrocar, construir un edifici industrial i iniciar l'activitat.

Aquestes noves xifres es van fer públiques en l'últim debat abans de la consulta que va tenir lloc dijous al vespre. Els grups polítics i la Plataforma Can Sanpere 100% Públic van insistir a defensar l'expropiació tot i l'increment del cost del sòl, mentre que el Consell Sènior va mantenir la seva posició crítica per la forta inversió, que troba exagerada, i per la repercussió que pot tenir en les finances municipals. L'alcalde, Miquel Buch (CiU), va relativitzar el cost i va assegurar que és una decisió que es podria afrontar ja que segons el govern aquesta operació continua sent viable, ja que l'Ajuntament es mantindria dins els límits legals d'endeutament. La Plataforma Can Sanpere no es va estalviar crítiques contra “la incompetència política” per no preveure la sentència desfavorable, i la improvisació en fer públiques noves valoracions econòmiques el dia abans de la consulta.

La sentència favorable al propietari anul·la la previsió de l'Ajuntament de mantenir l'ús de zona verda i equipament per a Can Sanpere traslladant l'aprofitament urbanístic a les Hortes de Ponent. S'obliga el consistori a fer un nou planejament urbanístic per a aquestes parcel·les afectades i indicar de quina manera es gestionarà l'obtenció d'aquest sòl.

LA XIFRA

23.000
són les persones més grans de 16 anys, en data del 8 d'octubre, que configuren el cens amb dret a vot.

Cinc punts de votació i l'urna electrònica

Poca gent es va mobilitzar ahir al matí per anar al centre cívic, un dels cinc equipaments on s'han instal·lat meses de votació sobre el futur de Can Sanpere. Alguns hi anaven amb el DNI però sense la targeta identificativa que els han fet arribar a casa i que permet també als veïns votar electrònicament. La consulta, en què tenen dret a vot 23.000 persones, es farà fins al dissabte 20 a les dotze del migdia, quan començarà l'escrutini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.