Urbanisme

Premià de Mar desencalla l'accés a l'estació de tren

La reobertura del pas subterrani i l'ampliació de la vorera adjacent són algunes de les propostes del projecte

Ahir al vespre l'Ajuntament va presentar-ho en un acte obert a la ciutadania

Premià de Mar vol posar fil a l'agulla per desencallar i materialitzar els accessos a l'estació de tren del municipi. De fet, ahir al vespre, el govern municipal, en minoria (CiU i el PSC), en va fer la presentació en un acte obert a la ciutadania. Tal com va explicar el regidor d'Urbanisme, Antoni Subirà (CiU), la proposta consisteix, a grans trets, a tornar a reobrir el pas subterrani –que feia uns tres anys que tenia l'accés tancat– que passa per sota l'N-II i a eixamplar la vorera adjacent entre l'estació de tren i l'N-II uns 2,70 metres.

A més, segons va desgranar Subirà, el projecte també preveu “fer l'accés a l'estació de manera frontal”, l'eixamplament de l'escala d'accés al pas subterrani i millorar la il·luminació de la zona. D'altra banda, amb l'eixamplament de la vorera, s'envairà una part de la calçada de l'N-II, zona que actualment ja estava en desús per part del tràfic rodat i és on abans hi havia la parada de l'autobús.

“Creiem que amb aquesta actuació hi guanyarem, tant en seguretat com en mobilitat”, va manifestar el regidor, que va avançar que en una altra fase “s'adequaran els passos”. El responsable d'Urbanisme també hi va afegir que, amb la reobertura del pas subterrani, es donarà accés directe tant a l'estació de tren com a la parada d'autobús que hi ha al costat.

Pel que fa als terminis, Subirà va afirmar que la proposta d'aprovació d'aquest projecte executiu se sotmetrà al pròxim ple del consistori i que, si tot va tal com està previst, les obres podrien començar entre els mesos de febrer i març de l'any que ve. En aquest sentit, el responsable d'Urbanisme va calcular que els treballs podrien tenir una durada de tres mesos, i que el preu d'aquests seria d'uns 225.000 euros, a càrrec dels pressupostos municipals. “Si no incloem aquestes obres al pressupost de l'Ajuntament correm el risc que s'eternitzi l'actuació”, va dir Subirà, que va afirmar que aquestes obres s'han consensuat tant amb Adif com amb la Generalitat. El regidor va comentar que, durant els mesos que durin aquests treballs, s'haurà de tallar un carril de l'N-II en direcció Barcelona. Es dóna la circumstància que actualment l'únic accés directe per als vianants cap a l'estació és travessant l'N-II, un punt molt perillós per la gran densitat de vehicles que hi circulen i que està regulat per un semàfor.

LA XIFRA

3
mesos
està previst que durin les obres per fer els accessos a l'estació de tren de Premià de Mar.

LA FRASE

Creiem que amb aquesta actuació hi guanyarem, tant en seguretat com en mobilitat
Antoni Subirà
Regidor d'Urbanisme de Premià de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.