Urbanisme

Arenys de Munt farà el nou tram de riera sense el pont

S'aprova el projecte amb un cost d'1,3 milions per urbanitzar fins al carrer de la Rasa enderrocant el pas de vianants

L'aparcament es reduirà a 32 places i es tallarà un arbre per alinear la vorera

La riera d'Arenys de Munt, l'última que quedava amb sorra al Maresme, s'ha anat urbanitzant per trams des de l'any passat. Un cop acabats la rambla Francesc Macià i l'Eixample a la part alta, amb un cost d'1,5 milions d'euros, toca el torn al tram més cèntric just davant la plaça de l'Església, entre el rial Bellsolell i el carrer de la Rasa.

El projecte, valorat en 1,3 milions d'euros i redactat pel mateix despatx d'arquitectes, preveu suprimir el pont de vianants que hi ha a tocar del carrer de la Rasa, ja que no té cap funcionalitat un cop canalitzada la riera. Aquest ha estat un dels elements de discussió en les reunions de la comissió d'Urbanisme i de la Riera, per als que defensaven que era un element identitari tot i no tenir cap valor arquitectònic. Amb la remodelació del tram es faran noves les voreres, que s'ampliaran, i això obligarà a suprimir un dels plàtans davant l'administració de loteria per alinear la vorera. La redacció del projecte inclou una partida de 8.000 euros per si es decideix traslladar l'arbre.

La futura urbanització també ordena l'aparcament amb 32 places i es delimita un punt de recàrrega amb dues places per a vehicles elèctrics. L'alcalde i regidor d'Urbanisme, Joan Rabasseda (ERC), assegura que es tracta d'un “valor afegit amb visió de promoció turística” perquè és habitual que es programin les sortides en funció dels punts de càrrega que es troben els conductors de vehicles elèctrics. L'accés a la plaça de l'Església es millorarà pel carrer Borrell i es dibuixa una glorieta just davant de l'edifici de la policia que quedarà elevada al nivell de la plaça.

Més enllà de les propostes que s'han debatut en les comissions, les aportacions dels veïns que s'han fet arribar a través del web municipal sobre el projecte han estat poques. Els particulars, però, poden fer les al·legacions durant el mes que el projecte està en exposició pública. Amb aquest objectiu s'han exposat plànols i dibuixos al vestíbul de l'Ajuntament. Un cop es resolguin els suggeriments s'haurà de posar a licitació l'obra, que es podria adjudicar a una empresa el primer semestre de l'any que ve.

Principal inversió

L'actuació de la riera serà la principal inversió del pressupost del 2016, que ja s'ha aprovat i que inclou una partida de 667.000 euros, la principal inversió per començar l'obra. “Acabar tota la urbanització és prioritari. Ara no la podem pas deixar a mitges i la intenció és arribar fins a l'entrada del polígon en aquest mandat”, assegura l'alcalde. El finançament també disposarà de l'aportació que faran els veïns, que representa un 23% del cost d'urbanització, com s'ha fet als altres trams executats.

El projecte de la riera va tenir en el darrer ple els vots favorables dels socis de govern ERC i el PSC i el suport de CiU, a l'oposició. En canvi, la CUP, que ara forma part del govern, es va abstenir en la votació per coherència en un projecte que des del principi va generar opinions diverses dels qui defensaven que es mantingués de sorra. El PP i els regidors del grup mixt hi van votar en contra.

LA XIFRA

1,3
milions costarà l'obra i el pressupost del 2016 ja inclou 667.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia