Urbanisme

infraestructures

Els botiguers d'Arenys de Munt enquesten ara els clients sobre la riera

Diuen que no és un atac a ningú però que els preocupa el poc aparcament i el “nyap” dels escocells dels arbres

El projecte està aprovat definitivament

A través del web de l'Associació de Botiguers d'Arenys de Munt ja s'han contestat unes 470 enquestes, que s'han de sumar a les que s'han fet presencialment als comerços. La clientela opina sobre el tram de la riera urbanitzada que ha de tenir continuïtat abans de l'estiu en el tram cèntric de l'entrada del poble. “A les botigues tothom parla i amb els comentaris del que més preocupa hem fet el qüestionari, sense voler atacar a ningú”, explica la presidenta de l'associació, Silvana Herce, que assumeix que “van tard” perquè el projecte del nou tram es va aprovar definitivament en el darrer ple municipal, amb el vot de qualitat de l'alcalde.

L'associació comercial ja va fer al·legacions per reclamar més aparcament, una de les qüestions que més els preocupen. “Ara se senyalitzen millor els aparcaments públics, quan fa dos anys que ho demanem”, lamenta la presidenta. Els comerciants també van proposar reduir els escocells de la rambla Francesc Macià per poder guanyar lloc per als cotxes. “S'accepta la proposta però no es concreta quan es fa i no volem que es repeteixi el nyap als escocells, que s'inunden quan plou, perquè recullen l'aigua de les cases”, hi afegeix Herce.

L'alcalde d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda (ERC), assegura que s'han escoltat dues terceres parts de les propostes presentades, entre les quals hi ha les dels botiguers. “També mirarem el que es demana a l'enquesta”, hi afegeix l'alcalde, tot i destacar el debat generat als consells i a través dels suggeriments fets al web municipal, durant mesos.

LA XIFRA

1,5
És el cost que tindrà el nou tram de riera entre el rial Bellsolell i el carrer de la Rasa

LA FRASE

No volem que es repeteixi el nyap als escocells, que s'inunden quan plou
Silvana Herce
presidenta de l'Associació de botiguers d'Arenys de Munt

Pendents de la contractació de l'empresa

El darrer tram de la riera ha estat el de l'Eixample i el primer el de Francesc Macià. Ara falta continuar la urbanització riera avall, fins al carrer de la Rasa. Un cop aprovat el projecte, amb una inversió d'1,5 milions d'euros, l'Ajuntament treballa en la redacció del plec de clàusules per contractar l'empresa que faci les obres i al mateix temps en l'informe per establir les contribucions especials que hauran de fer els veïns a l'obra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia