cultura

La crÒnica

Coreografies penjant d'un fil

Les exòtiques i sorprenents actuacions de tropes amb més d'una dotzena de components actuant alhora a la pista van ser les atraccions més aplaudides de la segona semifinal del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or Ciutat de Figueres . La Troupe Nomuna, procedent de Mongòlia, va ser l'encarregada d'estrenar l'Espectacle Vermell del festival, divendres a Figueres, i la dotzena de saltadors d'aquest conjunt van ser els primers a deixar els espectadors bocabadats amb els seus salts i volteigs acrobàtics. La major part de la desena d'atraccions que es van anar succeint eren protagonitzades per duos, masculins, com en els exercicis de gimnàstica mà a mà, entre els quals va destacar el Duo Vitalys (Perú), o parelles mixtes com els joves artistes russos del duo Idols, amb les seves evolucions penjats d'unes cintes aèries. Les coreografies fan oblidar l'exigència física que demostren tots aquests artistes amb actuacions entre ballet i gimnàstica, amb les quatre contorsionistes de Swan Lake (Mongòlia), o números en solitari com el d'Alexandra Levitskaya (Rússia), que combina la destresa amb els hula hoops amb una corda vertical que enlaira l'artista. Els grans triomfadors de la nit, però, van ser indubtablement els Qin Warriors (Xina): amb la seva coreografia, el seu vestuari i els seus increïbles jocs icaris i acrobàcies en monocicle, la dotzena de components d'aquesta tropa es van endur els més forts aplaudiments i van ser els encarregats de tancar la sessió.

Una de les marques del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or és que només s'hi presenten actuacions mai vistes anteriorment a Europa, i aquesta exclusivitat no pot quedar sempre aliena a les convulsions del món: així va lamentar Genís Matabosch –presentador, director i impulsor del festival– l'absència de la tropa del National Circus of Pyongyang, de Corea del Nord, programada en aquest Espectacle Vermell però que no va poder actuar perquè el seu equipatge ha quedat bloquejat en un remot aeroport. Amb tots, els llargs aplaudiments del públic, dret, per la sortida final de tots els artistes van deixar clar que els espectadors no van interpretar aquella absència com una pèrdua de qualitat de l'espectacle al qual van assistir.

Avui, diumenge, tenen lloc les tres últimes funcions d'aquest Espectacle Vermell, tancant les semifinals del festival. Demà, dilluns, en una única sessió a les 20.30 h, tindrà lloc l'Espectacle d'Or, la gran final, en què actuaran els millors artistes dels dos espectacles i que rebran els premis atribuïts per un jurat de directors de circ d'arreu del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

art

L’artista del grafit Marc Corvillo fa a Valvi la primera exposició individual

girona
política cultural

La despesa pública en cultura puja un 9,6% i arriba a 1.388 milions d’euros

barcelona
Música

El 16è Festival Tempo torna a convertir el passeig Arqueològic de Girona en un oasi cultural

Girona
festivals

Suzanne Vega, Umberto Tozzi, Maria del Mar Bonet i la companyia de Nacho Duato, a la Porta Ferrada

sant feliu de Guíxols
ARTS EN VIU

Festa còmica al complex turístic sicilià del parc del Nord

BARCELONA
Alba Sarraute
Artista i directora de circ

“Shakespeare és infinit”

CRÍTICA

La comèdia més fantasiosa de Shakespeare

CRÒNICA

Pretenders, dignitat rockera a Pedralbes

Art de fa 12.000 anys al jaciment de Simanya Gran, a Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Matadepera