Economia

La borsa continua caient, tot i una segona injecció de diners del BCE

Les borses europees han augmentat les pèrdues al migdia malgrat la segona injecció que ha dut a terme el Banc Central Europeu (BCE) per garantir liquiditat.

Les borses europees han caigut amb força en l'obertura, arrossegades per les elevades pèrdues de les borses asiàtiques i de Wall Street i, en general, pel temor a una escassesa de liquiditat en el sistema financer.

La crisi d'hipoteques nord-americanes ha arribat al mercat de diners, cosa que ha obligat a diversos bancs centrals a injectar liquiditat de forma conjunta, fins ara per un valor de més de 182.000 milions d'euros (248.430 milions de dòlars), per a evitar un col·lapse del sistema financer per falta de liquiditat.

61.050 milions d'euros més
El Banc Central Europeu (BCE) ha adjudicat avui 61.050 milions d'euros (83.333 milions de dòlars), amb un venciment de tres dies i a un interès variable, en una segona subhasta de finançament ràpid.

El BCE va adjudicar ahir 94.841 milions d'euros (130.880 milions de dòlars), quantitat que supera els 69.300 milions d'euros (95.634 milions de dòlars) injectats el 12 de setembre de 2001, un dia després dels atemptats de Nova York.

En la mateixa línia van actuar, encara que amb quantitats menors, la Reserva Federal nord-americana (Fed) el Banc de Japó, el Banc d'Austràlia i el de Canadà.

La borsa castigada
En la zona de l'euro, al migdia, els títols més castigats per aquesta crisi eren els de matèries primeres, (-4,5%), seguits dels bancs (-4,3%) i de les assegurances (-2,7%).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.