Economia

Merck trasllada seva seu social de Barcelona a Madrid arran de la fusió amb Serono

Preocupa alhora la venda de la divisió de genèrics a la nord-americana Mylan, prevista per al segon semestre de l'any

La multinacional farmacèutica alemanya Merck ha traslladat la seva seu social i fiscal de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) a Madrid, un cop s'ha fet efectiva la fusió amb la suïssa Serono, segons han confirmat a l'agència Efe fonts de l'empresa.

Merck tenia la seu a la planta de producció ubicada a Mollet del Vallès, però el procés de fusió amb l'empresa suïssa Serono -les oficines de la qual estan a Madrid- ha provocat el trasllat, que va ser decidit per la direcció del grup a Alemanya i es va fer efectiu el passat 21 de juny.

La direcció de Merck a Alemanya ha considerat "més idoni" que els òrgans de representació de la seu social del grup estiguin ubicats a Madrid, "on resideix el Govern i els ministeris", malgrat que la resta de l'activitat, principalment industrial i de serveis, es mantingui a Mollet del Vallès, segons que ha apuntat la companyia.

Fonts sindicals han alertat que, amb aquest trasllat, es produiran diverses situacions de duplicitat de llocs de treball entre Mollet del Vallès i Madrid que l'empresa encara no ha negociat amb els treballadors.

A la capital espanyola s'ubicarà l'àrea comercial de la divisió Merck Serono, que inclou les àrees d'Atenció Primària, Àrea Hospitalària, Dermatologia i Salut Reproductiva, a més de tres departaments (oncologia, ètics -medicaments amb marca- i investigació i anàlisis clínics) que fins ara desenvolupaven la seva tasca a Mollet i que comportaran el trasllat de catorze persones.

A les instal·lacions catalanes, la direcció ha assegurat que es mantindran les activitats productives de Merck Farma i Química, a més dels diferents departaments de suport, com Atenció al Client i Recursos Humans, entre d'altres.

D'altra banda, la venda de la divisió de genèrics de Merck a la farmacèutica nord-americana Mylan, prevista per al segon semestre de l'any, també ha despertat preocupació a la planta barcelonina, ja que el 40% de la producció farmacèutica de Merck es destinava a aquesta branca de negoci.

Segons que han dit a Efe fonts sindicals, Mylan no ha mostrat interès a continuar produint genèrics a Mollet, per la qual cosa la direcció de Merck està treballant en un pla de desenvolupament per valorar quins productes es poden elaborar en aquesta factoria.

Els sindicats han convocat mobilitzacions a la planta barcelonina, que dóna feina a 600 persones, per protestar per aquesta situació i exigir a l'empresa una negociació per aclarir el futur de la factoria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Eurecat i GironaHub sumen per impulsar la generació de start-ups tecnològiques a Girona

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona
economia

Gairebé trenta milions d’euros per millorar la sostenibilitat i la digitalització de la indústria

Barcelona
economia

La família Grífols i el fons Brookfield estudien una opa pel 100% de la multinacional

barcelona
ECONOMIA

El Bages assoleix màxims històrics de reputació turística en línia

Manresa