Economia

Merck es manifesta pel tancament de la fàbrica

Uns 400 treballadors de la farmacèutica Merck de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) han iniciat avui la primera jornada de vaga amb una concentració a les portes de la planta per exigir "un pla de viabilitat que garanteixi la continuïtat de l'activitat productiva a Barcelona", segons ha explicat la delegada sindical d'UGT de Catalunya, Teresa del Burgo.

Amb aquesta mobilització, els treballadors pretenen que la multinacional "aclareixi el futur" de la factoria catalana després que Merck es fusionés amb Serono, traslladés a Madrid alguns departaments i vengués a la nord-americana Mylan la secció de genèrics.
Aquesta última venda suposa la pèrdua del 45% de la producció actual de la planta, que elabora els genèrics per distribuir-los per tot Europa, tot i que Mylan va acordar amb Merck un període de 18 mesos durant els quals encara podran seguir produint. "El que volem és saber què passarà quan acabi aquest termini, però ningú ens diu res", ha lamentat Del Burgo.

"L'única resposta que ens donen és que passen per una situació complicada perquè l'empresa no té tants medicaments nous com per assignar producció a Barcelona", ha lamentat la responsable sindical, i ha afegit que el repartiment "incert" de la futura producció passaria per treure activitat a una altra planta, fet que ha qualificat de "complicat".

D'altra banda, Del Burgo ha reiterat la convicció de la plantilla que l'empresa està portant a terme un tancament "encobert" després de l'acomiadament de sis persones al·legant "baix rendiment" i ha acusat la direcció de voler "especular" amb el terreny de 18.000 metres quadrats que ocupa la factoria. "No ens cansarem de defensar la viabilitat de Barcelona", ha recordat la responsable d'UGT de Catalunya a la fàbrica, ja que ha assegurat que es tracta d'un centre productiu "modern i on s'han fet inversions".

Després de la primera jornada de vaga, que ha suposat l'aturada de les dues línies de producció de Mollet (la producció química i la de fàrmacs), els treballadors repetiran les mobilitzacions els pròxims 6, 8 i 14 de novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona
economia

Gairebé trenta milions d’euros per millorar la sostenibilitat i la digitalització de la indústria

Barcelona
economia

La família Grífols i el fons Brookfield estudien una opa pel 100% de la multinacional

barcelona
ECONOMIA

El Bages assoleix màxims històrics de reputació turística en línia

Manresa

Les tempestes de dissabte deixen danys importants als fruiters del Segrià

Lleida