Opinió

opinió

La celebració del sommelier

Amics i clients de Toni Albiol celebren els seus títols i els 27 anys de Divins

En Toni Albiol és el millor som­me­lier de Cata­lu­nya 2023 i el ter­cer de l’Estat. Va obte­nir el pri­mer títol el 27 de març pas­sat després de gua­nyar el con­curs orga­nit­zat per l’Asso­ci­ació Cata­lana de Som­me­li­ers, que es va fer a Reus, i en què van par­ti­ci­par els quinze millors som­me­li­ers del país, i uns dies més tard, el 20 d’abril, va que­dar ter­cer en el cam­pi­o­nat d’Espa­nya. L’obtenció dels dos títols, però, encara no l’havia cele­brat. Aquest dis­sabte va con­vi­dar amics i cli­ents a l’eno­teca Divins, que ell i la seva dona, Montse Pas­cual, també som­me­lier, van obrir a Mar­to­rell el 1996, i va cele­brar els dos títols i, a més, els 27 anys de la botiga, que van inau­gu­rar quan les eno­te­ques i les boti­gues dedi­ca­des exclu­si­va­ment als vins a Cata­lu­nya es podien comp­tar amb els dits de les mans. A la festa, no hi van fal­tar les prin­ci­pals auto­ri­tats de Mar­to­rell, al cap­da­vant de les quals l’alcalde, Xavier Fono­llosa, que va agrair a Albiol i a Divins la pro­jecció que han donat a la loca­li­tat (cone­guda sobre­tot per la fàbrica de la Seat) en la qüestió gas­tronòmica. La cele­bració aquest dis­sabte va con­sis­tir en un show­room en què van par­ti­ci­par vuit dels cellers cata­lans amb més pres­tigi, que van con­vi­dar a tas­tar els seus vins escu­mo­sos i van expli­car les carac­terísti­ques de cada un i la història que hi ha al dar­rere (i també la pos­si­bi­li­tat de conèixer els seus cellers a través de l’eno­tu­risme, cada vegada més estès al nos­tre país). Els pri­vi­le­gi­ats que van par­ti­ci­par en aquesta festa van poder degus­tar els escu­mo­sos de Giró Ribot (Santa Fe del Penedès), Juvé & Camps (Sant Sadurní d’Anoia), Torelló Viti­cul­tors (Gelida), Bertha (Vila­franca del Penedès), Llo­part (els Casots de Subi­rats), Gra­mona (Sant Sadurní d’Anoia) i Pere Ven­tura (Sant Sadurní d’Anoia). Tres dels cellers par­ti­ci­pants per­ta­nyen a Cor­pin­nat –Llo­part, Torelló i Gra­mona–, una marca col·lec­tiva cre­ada el 2018 en sepa­rar-se de la DO Cava i que només emmarca vins escu­mo­sos ela­bo­rats amb mètode tra­di­ci­o­nal al cor del Penedès. Pre­ci­sa­ment el celler de Llo­part no hi podia fal­tar, en aquesta festa, ja que és impor­tant en la vida d’Albiol, que sem­pre explica que la seva passió pels vins va començar després que la seva dona, Montse (que quan es van conèixer ja en sabia, de vins; en canvi ell no), l’iniciés amb un vi d’aquesta firma i “em fes al·luci­nar perquè no s’assem­blava a res del que havia pres fins ales­ho­res”. Toni Albiol és un som­me­lier que rei­vin­dica la seva pro­fessió exer­cida des de dar­rere un tau­lell (perquè nor­mal­ment es reco­neix i es pre­mia més els som­me­li­ers dels res­tau­rants) i la feina feta tots aquests anys en una botiga que ha aju­dat, i molt, al conei­xe­ment del món del vi. És al cap­da­vant de l’eno­teca on Albiol fa de pres­crip­tor de vins i for­ma­dor. I de tant en tant orga­nitza tasts de vins que com­bi­nen amb la música del seu ídol: Bruce Springs­teen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia