Política

Chacón: Missió complerta a l'Afganistan

Amb pas ferm, seriosa però sempre amb un gest amable a la cara i sense mostrar cansament malgrat estar embarassada d'una mica més de set mesos, Carme Chacón va exercir "sense novetat" com a primera dona en la història d'Espanya al capdavant de les Forces Armades, durant la seva visita a les tropes desplegades a l'Afganistan.

No ha esperat ni una setmana des que es va fer càrrec de Defensa per posar en escena la normalitat amb la qual vol desenvolupar el càrrec, en un món com el militar en el qual predominen els homes.

Des que va trepitjar terra afganesa, a primera hora del matí de dissabte, després d'un viatge de més de deu hores des de Madrid, no va haver treva per seure ni cinc minuts.

Carme Chacón ha finalitzat el seu periple per l'Afganistan a les tres de la matinada d'aquest diumenge, quan aterrava l'avió Airbus de les Forces Aèries espanyoles, que s'havia enlairat rumb l'Afganistan divendres a les nou del vespre.

Va passar revista a les tropes formades i va recórrer les principals instal·lacions de la base, entre elles l'hospital (Roli 2) muntat pels espanyols i el destacament de l'Exèrcit de l'Aire a l'aeroport.
Va passar la major part del vol de vuit hores dormint (el temps que va durar el trasllat entre Kuwait i Herat) en un avió de càrrega (avió Hèrcules) en el qual un passatger experimenta una sensació més pròxima a viatjar en una "olla a pressió" que en un vol comercial.

En les seves primeres paraules en el brindis que va dedicar al rei, Chacón ja agafava el micròfon per traslladar als soldats la salutació del rei i del cap de l'executiu, José Luis Rodríguez Zapatero.

Chacón va escoltar els comentaris dels detalls del dia a dia en la base, situada en una de les zones més àrides de l'Afganistan i on a l'hivern les temperatures es situen sota zero i a l'estiu s'arriben als 50 graus. Chacón va compartir ranxo amb els militars i després de passar revista i interessar-se en detall per cadascuna de les unitats i els seus materials. Després quatre hores de vol fins a Kuwait, des d'allà a Madrid i fi de la jornada.

Chacón va estar acompanyada pels màxims caps militars com el JEMAD, general Félix Sanz Roldán, el seu secretari d'Estat de Defensa, Constantino Méndez, qui també s'estrenava, i la secretària d'Estat de Cooperació Internacional, Leire Pajín, així com pels 38 periodistes que van ser testimonis del seu "històric" viatge a l'Afganistan.

L'aventura ha acabat a les 03:15 hores de diumenge, quan l'Airbus de les Forces Aèries ha aterrat a la base aèria de Torrejón, després de 21 hores de vol en diferents avions i unes sis hores a la base espanyola de Herat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.