Successos

El quadern negre

Tura Soler

Escenes de Susqueda (22): Sang en una barca

Els Mossos troben sang en una barca del Llomar però l’ADN demostra que és del noi que viu en una furgoneta

Diumenge 27 d’agost del 2017. Aquest matí, a la zona de l’embarcador de Susqueda, els Bombers han tret el caiac rebentat que encara mig surava a l’aigua. Són les dues del migdia. A l’altra banda del pantà, al campament del mas Llomar, en Victor fa el mandrós dins de la seva furgoneta Mercedes Vito, que li serveix d’habitatge. Va arribar el dia 20 per ajudar el seu amic Olivier, que ara és l’amo de la finca. Veu que arriben una parella de policies. Són mossos de la unitat de muntanya. Li demanen que s’identifiqui, que els ensenyi la documentació i que els expliqui què fa allà. La conversa és difícil perquè en Victor és francès i els mossos no s’expressen bé en aquesta llengua. Conversen fent servir un xic l’anglès, un xic el francès i un xic el castellà. En Victor explica, almenys això entenen els mossos, que el cap de setmana ha estat sol al campament perquè l’Olivier és a Bèlgica i en Laurent, l’altre amic que viu al Llomar, a Barcelona. Que ahir, dissabte, ell va baixar per la pista que passa per la pedrera a buscar menjar fins al poble. Però els mossos no entenen a quin poble va anar, si a la Cellera, a Amer…

En Victor diu que no sap de cap incident ni ha vist res estrany, i que no tenia ni idea que hagués desaparegut una parella al pantà. Quan els mossos són fora, en Victor truca al seu amic Laurent i li explica que al Llomar hi ha molt moviment de policia, que ha vist un helicòpter i tot, i que busquen una parella desapareguda.

L’endemà, dilluns 28, cap a la una del migdia, en Victor torna a trobar els mateixos mossos que encara ronden per la zona buscant els desapareguts. Els pregunta si se’n sap res. Li responen que no, que de moment van fent recerca del cotxe dels desapareguts, i que si ell veu qualsevol cosa que truqui al 112.

El dimecres 30 d’agost, quan ja s’ha trobat el cotxe dels desapareguts enfonsat al pantà, a la raconada de la Muntada, més enllà del Llomar, en Victor veu que altra vegada els mossos volten per la zona. Aquest cop és ell qui els va a trobar i els explica que el dia 24, mentre ell estava enterrant uns tubs un xic lluny del campament, va sentir trets. I que, al cap d’una hora, quan va arribar al campament, ho va comentar als seus amics, l’Olivier, en Laurent i la Giwon, que és la xicota d’en Laurent, i li van dir que tots havien sentit els trets.

En Victor fa la declaració formal davant els Mossos el dia 6 de setembre i aquest cop li posen un intèrpret de francès i li demanen si es deixa treure mostra d’ADN i si es deixa retratar una ferida que té a la mà, que ell diu que s’ha fet estirant un cable. Els mossos han trobat sang en una de les dues les barques de la gent del Llomar i sospiten que podria ser d’en Marc i la Paula, els desapareguts. Però en Victor deia la veritat. L’ADN prova que la sang és seva. En Marc i la Paula continuen desapareguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia