Successos

L’acusat del crim de Ripoll diu que no volia matar i que es va sentir “acorralat”

L’Audiència de Girona ha reprès aquest dimarts el judici a l’acusat d’assassinar la mare a ganivetades a Ripoll, que es fa amb jurat popular a la secció tercera.

L’acusat del crim ha afirmat que “en cap moment” va tenir intenció d’acabar amb la vida de la seva mare quan li va assestar múltiples ganivetades el matí del 31 d’octubre del 2021, segons informa l’Acn.

El processat, que només ha respost a la defensa, ha afirmat que “no feia res més” que consumir drogues i ha al·legat que té al·lucinacions, tant visuals com auditives. Segons el seu relat, el dia del fets la dona va entrar a l’habitació mentre ell dormia. Li va veure un objecte a la mà i creia que la mare li volia fer mal: “Em vaig sentir acorralat”. El processat ha dit que “en cap moment” va tenir intenció de matar la dona i que, de fet, no es creia que hagués mort.

Els perits apunten que l’acusat podia tenir les capacitats “disminuïdes o anul·lades” pel consum de drogues, lligat als seus antecedents psiquiàtrics per intoxicacions i a una discapacitat intel·lectual amb una intel·ligència inferior a la mitjana i a una personalitat amb característiques dependents, antisocials i esquizoides. Per això, indiquen que, en cas d’ingesta de tòxics, podria tenir les capacitats “disminuïdes o afectades” perquè ja ha patit en altres ocasions “al·lucinacions visuals autoreferencials” durant les quals creu que li volen fer mal.

Tot i això, els perits han assenyalat que, després de la detenció, no se li van prendre mostres i, per tant, no hi ha cap prova objectiva que acrediti que havia pres drogues el dia dels fets.

Els forenses han assenyalat que l’atac a la mare va ser d’una “violència extrema” i que el processat la va agredir amb dues armes. Una va ser una navalla automàtica que es va trencar i part de la full va quedar clavada al cos de la víctima i les altres lesions són compatibles amb el punyal localitzat a l’escena del crim.

El fiscal Enrique Barata acusa inicialment el processat d’un delicte d’assassinat per traïdoria i acarnissament amb l’agreujant de parentiu i d’un delicte de tinença d’armes prohibides per la navalla i el ganivet de combat i sol·licita 25 anys de presó. La defensa, encapçalada pel lletrat Toni Garcia Pinto, admet el crim però al·lega que l’acusat no sabia el que es feia perquè estava intoxicat pel consum d’alcohol i drogues i que va patir una alienació mental.

Després del tràmit de conclusions i informes, està previst que el magistrat-president entregui dimecres l’objecte del veredicte al jurat popular, que es retirarà a deliberar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia