Successos

El quadern negre

Tura Soler

Què amaga el pou?

Després de la troballa d’un esquelet soterrat a l’antiga rectoria, l’alcaldessa també fa inspeccionar el pou de l’edifici per si s’hi amaga alguna altra sorpresa

La troballa casual fent obres d’un esquelet soterrat sota les escales de l’antiga rectoria de Vilanant va fer reviure la llegenda que tothom havia sentit a dir al poble que explica que un capellà havia prenyat la majordona, l’havia matat i l’havia enterrat just al lloc on van trobar l’esquelet. La troballa de l’esquelet, ben real, ha generat l’obertura de diligències al jutjat de Figueres, com pertoca, i, tot i que judicialment el cas no podrà tenir gaire recorregut perquè seria un crim prescrit, l’alcaldessa, Anna Palet, s’ha proposat esclarir el cas i posar data i noms i cognoms als protagonistes del que semblava una llegenda. I seguint els consells que va donar el forense Narcís Bardalet durant la presentació de Videte, vigilate et orate, la llegenda escrita per Isabel Guzman, aquesta setmana s’ha començat a inspeccionar el pou que també hi ha a l’edifici de l’antiga rectoria, ara convertit en l’ajuntament. I és que Bardalet, molt observador, va posar en relleu que l’esquelet no estava complet i, si bé això pot ser per efecte del martell dels obrers que el van descobrir, el popular forense va aventurar també la possibilitat que l’haguessin esquarterat i que algun fragment hagués anat a parar dins del pou. Un bon lloc, segons el forense, per amagar un cadàver o proves d’un delicte. De moment, ja han visionat l’interior del pou (que fa uns 15 metres) amb una càmera que ha enregistrat imatges del fons, on es veu que algú (potser els mateixos obrers que van trobar l’esquelet) hi va abocar alguna llauna de beguda, alguns esquinços de roba, fils... Les imatges, que Bardalet també ha analitzat, detecten insectes per sobre l’aigua, i també alguns petits forats a les parets del pou. Possibles amagatalls? Però sobretot el que ha detectat la primera inspecció és que al fons hi ha molts de sediments sòlids, que podrien amagar algun objecte. Com que la voluntat és assegurar-se que el pou no amagui també algun altre enigma en aquest edifici on ja s’ha fet una neteja energètica perquè la Berta, la gossa de l’alcaldessa, es negava a entrar-hi, s’ha decidit que es farà una neteja del fons del pou. A veure què surt. Continuarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.