Societat

Desafiament okupa a la protesta policial

La protesta antisistema va acabar a quarts de vuit, quan van retrocedir cap a la Rambla, on un grup petit talla el trànsit

Uns 300 integrants del moviment okupa van celebrar ahir dimecres 6 de juny una contramanifestació a la que havien convocat els Mossos d'Esquadra, en aquest cas per denunciar "els mètodes violents i repressors que fa servir habitualment la policia contra immigrants, treballadores sexuals i els moviments socials", segons una noia de l'Assemblea Okupa.

Els antisistema es van concentrar a un quart de set de la tarda davant del Teatre del Liceu i van iniciar la marxa a tres quarts. Rere la pancarta amb el lema Prou brutalitat policial i l'escut Escola de tortura, van baixar per la Rambla fins a entrar al carrer Ferran, on, a l'altura del carrer Pas de l'Esperança, una cinquantena d'antiavalots i tres furgons els van impedir l'accés a la plaça de Sant Jaume, lloc on els Mossos van finalitzar la seva protesta.

Impunitat sense control
"Els Mossos volen la impunitat total i cap control en les seves actuacions", denunciava el Lluís, un okupa de 19 anys que viu a Gràcia. Durant una hora els antisistema van cridar consignes contra la policia que els barrava el pas i davant de nombrosos turistes que no se'n volien perdre detall. Els okupes van coincidir amb els Mossos a l'hora de cridar: "Saura, dimissió", però no en altres consignes, com ara "Sou mercenaris, no funcionaris" i "Assassins a sou, abús de poder".

El cordó de seguretat de la manifestació dels Mossos es va situar just en la confluència del carrer Ferran amb la plaça de Sant Jaume per evitar que les mirades dels agents més curiosos fossin considerades una provocació pels okupes. La protesta antisistema va acabar a quarts de vuit, quan van retrocedir cap a la Rambla, on un grup petit va tallar el trànsit fins passades les vuit.

Paral·lelament a aquesta contramanifestació, els okupes van fer una sèrie d'accions sorpresa durant la protesta dels Mossos. La més espectacular va ser a l'edifici dels sindicats, a Via Laietana, on uns encaputxats van despenjar una gran pancarta en què s'acusava els Mossos de "mentiders, prepotents, torturadors i assassins". A la planta situada just a sota del terrat, uns sindicalistes van agafar unes tisores i van aconseguir tallar la pancarta. Els agents hi van respondre amb crits de "porcs" i "Boti, boti, boti, okupa qui no boti".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.