Sense - Avui

Thomas Beatie, el primer home embarassat de la història, va ser inseminat a casa

Thomas Beatie, conegut com el primer "home embarassat" de la història, ha revelat que la seva dona, Nancy, el va inseminar artificialment a casa per sentir-se "més còmodes", després d'un primer avortament l'estiu del 2007.

Beatie, que està al sisè mes de gestació i està esperant una nena, ha concedit la seva primera entrevista a la televisió al programa d'Oprah Winfrey, on ha assegurat que ha decidit explicar ell mateix la seva història "abans que els mitjans de comunicació en fessin sensacionalisme".

Criat a Hawaii, on la seva mare es va suïcidar quan ell tenia 12 anys, l'entrevistat ha explicat que quan va decidir canviar de sexe, als 24 anys, no va voler treure's els òrgans reproductors femenins, "perquè la paternitat sempre va ser un somni per a mi i sabia que en algun moment voldria tenir fills".

"Comprenc que la meva situació és sorprenent, però és possible, i la gent ha d'estar preparada per acceptar-la perquè l'embaràs és només un procés i tot ésser humà té dret a decidir si vol tenir fills biològics", ha afegit el transsexual davant les preguntes de Winfrey.

Durant el programa s'han emès imatges gravades de la seva vida diària a Bend (Oregón), fins i tot una revisió mèdica en què el futur pare exclama: "No em puc creure que ella estigui dins meu, és un miracle!".

Les dues filles fruit de l'anterior matrimoni de Nancy han anat al programa com a convidades per recolzar la parella, que han definit com a modèlica i han afirmat que la seva futura germanastra creixerà feliç perquè "tindrà uns pares meravellosos que s'estimen molt". "Tot i això i encara que som una família d'allò més normal –han continuat–, ens fa por que la gent no ho sàpiga entendre".

La ginecòloga que tracta Thomas, Kimberly James, ha participat en el programa per videoconferència i ha assegurat que no està preocupada per la seva reputació, perquè "des que els vaig conèixer vaig sentir que havia de fer-me càrrec de la seva salut, ja que són un matrimoni molt legal que mereix atenció mèdica de qualitat com totes les persones". James ha descrit el cas com "un embaràs normal" i ha insistit que el bebè "no corre perill" pel fet que el pare hagi pres testosterona durant anys, perquè "ara, els seus nivells hormonals són completament normals i l'únic que importa és que la nena està sana".

El futur pare ha dit que se sent "segur del que està fent" perquè "el que defineix una família és l'amor".
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.