Sense - Avui

Guerra d'estils entre dues icones

La foto més esperada de la gira de Barack Obama per Europa, amb permís d'Elisabet II, va tenir lloc ahir a Estrasburg: Michelle es va trobar amb Carla Bruni un dia abans del que s'havia anunciat.

Les dues primeres dames més mediàtiques del món, l'europea i l'americana, es van conèixer quan els Obama van arribar a la cimera de l'OTAN. Ha estat molt comentada la freda salutació entre l'exmodel i el president dels EUA, mentre Sarkozy plantava dos petonassos a la riallera Michelle. Però, qui va guanyar la batalla de l'estil?

Totes dues van ser fidels a elles mateixes. Obama va dur un vestit i abric de seda amb flors magenta, de nou firmat per un dissenyador nord-americà independent.

Ara del tailandès Thakoon, que també la va vestir el dia de la nominació del seu marit com a candidat a president. El conjunt costa 1.115 euros, un preu força elevat per a una primera dama que acostuma a tirar de cadenes de moda com J. Crew. Però l'ocasió s'ho mereixia, perquè la competència s'esperava dura.

De fet, Bruni no podia permetre's baixar ni un graó després de l'èxit aconseguit en la seva visita a Gran Bretanya, i, potser per això va recórrer al mateix to que la va fer triomfar, el gris. Abric amb llaçada i vestit amb botonets de nena bona, tot en la línia discreta a què ja ens té acostumats des que es va casar amb el mandatari francès.

"Sembla descolorida", deia ahir The Guardian de la mateixa dona que un dia van comparar amb Jackie Kennedy. Sense accessoris potents (només la bossa de Dior que va dur a Anglaterra potser per donar imatge d'estalvi) i amb la pell tan blanca, destacava al costat de la colorista flower-power Michelle, que va demostrar de nou la seva espontaneïtat quan van conversar al palau de Rohen. El seu creuament de cames contrastava amb la delicadesa del gest de Bruni, que va deixar tirat l'abric al sofà (la recessió arriba als penja-robes?, es preguntava la premsa britànica).

Al vespre, totes dues van triar elegants dissenys negres en curt. Però la coincidència més destacable de dues dones independents, amb carrera pròpia però importants també en l'evolució de la trajectòria dels seus marits, són les sabates planes. Bruni ha posat de moda les ballarines per no passar de mida l'ego de Sarkozy i l'advocada els minitalonets que dissimulen una mica el seu contundent 1,80, que la feia sobresortir del grup de les dones del G-20.

Diuen que Bruni no va anar a la cita de Londres perquè preferia rebre l'esperada col·lega en territori propi, però l'Elisi assegura que va ser perquè no acompanya el marit si no és un viatge d'Estat. Avui es trobaran de nou a la catedral d'Estrasburg fent activitats turístiques i culturals d'aquelles que mai no se'n lliuren les dames acompanyants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.