Sense - Avui

Els taxistes també reclamen la vacuna contra la grip nova

Insisteixen que el seu tracte continu amb les persones els fa molt vulnerables

Els taxistes catalans també volen ser vacunats contra la grip nova. Igual que el personal sanitari, mestres, nens, embarassades, familiars de malalts crònics, i persones de més de 65 anys, el col·lectiu del taxi es considera molt vulnerable a aquesta pandèmia per les seves condicions laborals. Per això, el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) ha reclamat a la conselleria de Salut que els inclogui en la llista de grups de risc per rebre la vacuna.

L’argument principal que esgrimeixen els taxistes davant la conselleria és el “contacte continu amb persones en un habitacle de dimensions reduïdes”. A més, recorden que el taxi és el transport més utilitzat quan es produeixen situacions d’emergència com ara el trasllat de malalts fins els hospitals.

Segons dades d’aquest sindicat, en tot Catalunya hi circulen prop de 13.000 taxis. D’aquests, 10.500 ho fan en l’àmbit de l’àrea metropolitana i prop de 2.800 treballen a doble torn. Segons dades de l’Institut Metropolità del Taxi, només el taxi metropolità transporta prop de 110 milions de persones en un any.

Des que la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, va anunciar a finals de juliol al Congrés que es vacunarien els grups amb més risc de contraure la malaltia, la llista no ha parat de créixer. Metges, infermeres, personal sanitari i familiars de malalts van ser els primers, però no es descarten més ampliacions, sobretot del personal que treballa de cara al públic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.