Cultura

Cesc Gay, Francesc Serés, el programa 'Una mà de contes' i la revista 'Mètode', Premis Nacionals de Cultura

L'acte de lliurament es farà a Reus el 24 de novembre

El director de cinema Cesc Gay, l'escriptor Francesc Serés, el programa de TVC Una mà de contes i la revista Mètode rebran els Premis Nacionals de Cultura en les categories de Cinema, Literatura, Audiovisual i Periodisme, respectivament, segons ha informat la Conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació. Els guardons es lliuraran en una cerimònia el 24 de novembre al Teatre Fortuny de Reus.

Cesc Gay (Barcelona, 1967) ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Cinema per la pel·lícula Ficció. L'escriptor Francesc Serés (Saidí, 1972) s'endurà el de Literatura per l'obra La força de la gravetat. El programa Una mà de contes de Televisió de Catalunya, dirigit per Manuel Barrios, ha guanyat el Premi d'Audiovisual per ser, segons destaca el jurat, "un exemple de televisió conscient del seu potencial, capaç d'integrar creadors d'altres àrees i utilitzar al màxim els seus recursos més elementals".

Única revista de divulgació científica en català
Finalment, el Premi Nacional de Periodisme ha recaigut en la revista Mètode, dirigida pel biòleg i periodista Martí Domínguez, "per la seva tasca en la difusió de la investigació" La revista, editada per la Universitat de València, "s'ha consolidat com la única revista de divulgació científica en català".

Aquests premis se sumen als ja anunciats a Josep Fontana (trajectòria), Lluïsa Cunillé (teatre), Benet Casablancas (música), Marta Almirall (dança), Frederic Amat (arts visuals), Dani Freixas (arquitectura i espai públic), Bet Miralta i Jordi Aspa (circ), Martí Guixé (disseny) i la Coordinadora de Colles Castelleres (cultura popular).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.