Cultura

Lluïsa Cunillé, Benet Casablancas, Marta Almirall i els directors de Trapezi, premis Nacionals de Cultura

Els guardons es lliuraran en una cerimònia el 24 de novembre al Teatre Fortuny de Reus

La dramaturga Lluïsa Cunillé, el compositor i pedagog Benet Casablancas, la coreògrafa Marta Almirall i els directors de la Fira de Circ Trapezi, Bet Miralta i Jordi Aspa, han guanyat els Premis Nacionals de Cultura en les categories de teatre, música, dansa i circ, respectivament, segons ha informat la Conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Els guardons es lliuraran en una cerimònia el 24 de novembre al Teatre Fortuny de Reus.

Lluïsa Cunillé (Badalona, 1961) és autora dels textos d'obres com PPP, basada en texts de Pasolini, i La cantant calba al Mc Donald's, variació d'una peça d'Ionesco, és fundadora amb Paco Zarzoso i Lola López de la Companyia Hongaresa de Teatre.

El Premi Nacional de Cultura en la categoria de música ha recaigut en Benet Casablancas (Sabadell, 1956) per "conjugar de manera brillant les facetes de músic, compositor i pedagog" i la diversitat de gèneres en els quals ha treballat, "des de la música de cambra més subtil fins a la gran creació simfònica".

Dansa i Circ
En l'apartat de Dansa, els Premis han distingit la coreògrafa Marta Almirall que, a través de la seva companyia Roseland Musical, "s'ha dirigit cap al públic infantil i familiar, creant obres divertides i suggeridores, amb el mateix rigor i qualitat com si fossin per a adults.

Finalment, els directors de la Fira del Circ de Catalunya Trapezi, Bet Miralta i Jordi Aspa, han estat guardonats per "la seva aportació a la dignificació i el desenvolupament del circ a Catalunya, tant al vessant artístic com per la incidència en el públic."


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.