Cultura

Si el bloqueig d'alguns partits a l'elecció de director general de la CCMA s'allarga, es comunicarà al Parlament, que prendrà les decisions oportunes

El president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Albert Sáez, ha assegurat que hi ha quatre candidats amb opcions a ser el pròxim director general de la CCMA, una elecció frenada pel bloqueig d'alguns partits polítics.

A la sessió informativa de la primera comissió de control a la CCMA, Sáez ha lamentat que el procés de selecció estigui en el "punt de mira" dels mitjans de comunicació, un fet que en dificulta l'elecció.

En una breu compareixença després de la comissió, Sáez ha lamentat que les filtracions d'informació a la premsa hagin pogut "perjudicar persones" que es van presentar al concurs públic per accedir al càrrec directiu de la CCMA i ha instat a la "tranquil·litat" per escollir al millor candidat.
Segons algunes fonts, el proper director de la CCMA serà l'escollit entre aquests quatre candidats: Constantí Serrallonga, conseller delegat de TMB; Melcior Soler, que va dirigir Sogecable Gesport; Ramon Colom, exdirector general de TVE, i Rosa Cullell, directora general del Liceu.

Sáez ha assegurat als mitjans de comunicació que en cas que el bloqueig s'agreugi i impossibiliti l'elecció del pròxim candidat de la CCMA, "serà comunicat al Parlament" perquè prengui les decisions oportunes, que podria acabar en una reforma de la llei de la CCMA.

A la comissió, el president del consell de govern de la CCMA ha reconegut el "retard" en la decisió final, encara que ha assegurat que es considera "normal" atesa la "complexitat" de la decisió i que dura el mateix que en empreses del mateix abast que la CCMA.

Amb aquestes declaracions, Sáez ha respost a la "urgència" que alguns dels partits polítics li han plantejat per l'elecció del pròxim director general de la corporació catalana, que està en fase de valoració dels últims quatre candidats en competició.

Albert Sáez ha recordat que "el silenci prudent dels primers dos mesos de la CCMA" ha estat beneficiós per afavorir un sistema de treball que buscarà el "consens", una altra de les premisses que els portaveus dels diferents partits han demanat al president. "Quan acabi el procés de selecció, la decisió serà comunicada primer als treballadors de la Corporació i després serà transmesa a l'opinió pública", ha conclòs Sáez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.