Política

Tresserras anuncia una reforma imminent de la llei de mitjans públics si la tria del director general de la CCMA no es desbloqueja

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha anunciat aquest dimecres una reforma imminent de la llei de mitjans públics, acabada d'estrenar, si la tria del director general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) no es desbloqueja en els pròxims dies. "No podem permetre que la defensa d'uns principis vagi en detriment de l'interès general", ha admès el conseller als periodistes durant la recepció de Sant Jordi oferta pel president de la Generalitat al Palau de Pedralbes.

Amb aquest anunci, Tresserras fa un pas més respecte al que el mateix José Montilla havia dit dues hores abans en una entrevista a TV3, durant la qual ha reconegut que la CCMA està a punt de trobar-se en un "carreró sense sortida" davant de la impossibilitat del consell d'administració de nomenar-ne els directius", ja que els diferents consellers nomenats a proposta dels partits amb representació al Parlament no es posen d'acord.

Montilla ha ressaltat que cal "deixar treballar" el consell d'administració, tot i que, "si no és capaç de fer front a l'objectiu de la llei, marcat pel Parlament i no pel govern", s'haurà d'"admetre" que el text "no acaba de funcionar".

Pel president, la responsabilitat del fracàs no és del govern, perquè és una "llei aprovada pel Parlament" i els membres del consell d'administració han sigut nomenats per la cambra.

Els partits ja estan fent moviments per intentar desbloquejar la negociació. Per part de CiU ha entrat en escena Felip Puig per negociar amb la resta de grups.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.