Política

El Col·legi de Periodistes considera que la CCMA no ha suprimit els blocs electorals

El mètode propugnat per la CCMA obliga els periodistes "a mesurar de forma matemàtica" el temps de cada partit

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha fet públic un comunicat en què considera que la dissolució dels blocs electorals anunciats dimecres pel Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) no és realment una supressió dels blocs sinó una manera diferent de fer-los.

Cal recordar que la CCMA, alhora que anunciava la supressió dels blocs, va acordar que "per tal d'objectivar el principi de representativitat demanat pel CAC, la presència entre el partit menys votat i el més votat es distribuirà dins d'una forquilla entre 1 i 2,5 [minuts]". Segons el comunicat del Col·legi de Periodistes, aquesta resolució significa el manteniment dels blocs, ja que "els periodistes hauran de tornar a mesurar de forma matemàtica els temps dedicats a cada partit".

Càlculs matemàtics
A la pràctica doncs, els blocs subsistiran, si bé sense aquesta denominació, ja que a partir de la informació elaborada per al partit menys votat caldrà calcular el temps dedicat als altres partits, raó per la qual els comitès professionals de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio ja van anunciar ahir que la mesura no suposava l'eliminació del blocs.

El Col·legi de Periodistes considera que l'actual conjuntura, amb la recentment aprovada llei de la CCMA i a les portes d'una campanya electoral, és ideal per superar els blocs electorals, i demana al Consell de Govern de la CCMA que "retiri la referència concreta al temps i mostri la seva confiança que els professionals respondran a la seva obligació d'equitat, pluralitat i neutralitat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.