Política

Els treballadors de Catalunya Ràdio convoquen una vaga de tres hores contra els blocs electorals

L’assemblea de treballadors de les emissores de Catalunya Ràdio ha aprovat per majoria absoluta (90 vots a favor i un en contra) la convocatòria d’aturades parcials el pròxim divendres 7 de març, en protesta per "la imposició política" que els obliga a fer la informació electoral amb temps assignats a cada partit.

La vaga consistirà en 4 aturades de mitja hora de tots els treballadors de totes les emissores coincidint amb els principals programes informatius de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. Aquesta mobilització s’afegeix a l’actual vaga de firmes en aplicació de la clàusula de consciència.

Amb aquesta protesta els treballadors de les emissores de Catalunya Ràdio asseguren que volen defensar "el dret a fer i oferir als ciutadans una informació sense condicionants ni ingerències polítiques". El fet de convocar una vaga laboral per una qüestió professional és considerat pels treballadors de l'emissora "un pas sense precedents després de 10 anys de lluita per la derogació total dels blocs electorals".

Paral·lelament, el president del nou consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Albert Sáez, ha convocat els representants dels treballadors per a una reunió. Els comitè professional de l'emissora s'ha queixat, però, que Sáez no ha volgut abordar amb ells fins ara la qüestió dels blocs malgrat que la negociació ja estava força avançada amb l'antic consell d'administració.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.