Cultura

Tresserras alerta del "fracàs col·lectiu" que suposaria no arribar a un acord en la designació del director general de la CCMA

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha alertat el conjunt de forces polítiques catalanes del "fracàs col·lectiu" que suposaria no arribar a un acord per a la designació del nou director general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).
En resposta a una pregunta parlamentària de la diputada d'ICV-EUiA al Parlament català Dolors Camats, el conseller ha fet una crida als grups parlamentaris perquè facin un "esforç" i facilitin el desbloqueig de l'acord a la CCMA.

Tresserras ha recordat que l'octubre passat es va aprovar la llei catalana de la CCMA, que "permet desgovernamentalitzar els mitjans de comunicació públics".

Situació "inadmissible"
El conseller ha considerat "inadmissible" la situació de bloqueig en la designació del nou director general de l'òrgan rector de TV3 i Catalunya Ràdio perquè l'actual "provisionalitat dificulta una bona gestió".

La nova llei de mitjans públics assenyala que el director general es nomena per concurs públic i que qualsevol decisió important que pren el consell de govern ha de ser per una majoria de dos terços, cosa que implica acords dels consellers de CiU i PSC.

El desacord, segons Tresserras, "seria un error i un fracàs col·lectiu. Jo personalment ho viuria com un fracàs si no es pogués arribar a un acord".

Per la seva banda, Dolors Camats ha coincidit a opinar que l'actual situació de bloqueig "hipoteca la credibilitat de la llei" i manté la CCMA en una "situació d'inestabilitat permanent".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.