Política

El Col·legi de Periodistes i els consells professionals dels mitjans, contra el nou consell de la CCMA

L'elecció del nou consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), presidit pel fins ara secretari de Comunicació del govern, ha provocat la reacció immediata del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que ha advertit que el procés seguit per a la tria representa "un retrocés de la qualitat democràtica de Catalunya".

En un comunicat, l'entitat anuncia que ha creat una plataforma cívica en defensa dels mitjans públics. De moment, s'hi han adherit els comitès professional i d'empresa de Televisió de Catalunya Ràdio, el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), els sindicats CCOO i UGT, la Candidatura de Treballadors de Televisió de Catalunya, el consell professional de La Vanguardia, el comitè d'empresa de Televisió Espanyola a Catalunya i el comitè d'empresa de Ràdio Nacional d'Espanya a Barcelona.

El manifest signat critica que el consell de la CCMA s'hagi constituït "amb quotes de partit i no amb voluntat d'independència, neutralitat i excel·lència professional, tal com estableix la llei". En opinió dels professionals i del col·legi, el procés que s'ha produït "deteriora la confiança dels ciutadans en el seus representants polítics".

"La llei que tenia com a objectiu garantir que els mitjans públics no fossin un instrument del govern ara pot consagrar la seva estricta dependència dels partits polítics", afegeix el comunicat. El Col·legi de Periodistes es referma en la reivindicació d'uns mitjans públics que fomentin "els valors cívics, la convivència, la cohesió social i la participació" i que, a la vegada, "siguin competitius per la seva qualitat". Amb la "vulneració fragrant" de l'esperit de la nova llei de la CCMA, el procés de designació dels membres del consell "posar en perill aquest model" i deixa l'òrgan "sense legitimitat" per dirigir la corporació, conclou.

Finalment, el Col·legi de Periodistes proposa a la societat catalana "la participació en una plataforma cívica en defensa de la independència de tots els mitjans públics".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.