Cultura

L'últim film d'Albert Serra, 'El cant dels ocells, presentat a Cannes

Els Reis d'Orient, la Verge Maria, Sant Josep i el Nen, sense animals ni camells, amb un sol be en alguns moments, i un àngel, filmats pel director català Albert Serra, han ofert aquest dimecres a Cannes un dels grans moments cinematogràfics del Festival.

Col·locat sobre paisatges espectaculars de Formentera, Tenerife, Gran Canària, Islàndia i França, per la seva bellesa i per la seva simplicitat, El cant dels ocells és el segon llargmetratge d'Albert Serra i ha estat rodat en blanc i negre.

La pel·lícula "és bastant simple, explica aquestes tres frases de la Bíblia: uns Reis d'Orient arriben a un lloc, que sembla el Portal de Betlem, i se'n van", ha explicat hores abans de l'estrena el director, nascut a Banyoles (Pla de l'Estany) el 1975.

"Intento fer un cinema que no s'assembli a res", ha afegit, "un anar més enllà, cap a altres aspectes", amb un muntatge sofisticat, "barrejat amb allò primitiu que aporten els actors no professionals".

En el film, Maria i Josep són encara personatges molt silenciosos i l'àngel es limita a anunciar la bona nova. Les forces del mal no hi tenen res a fer, tot i que a les "forces del bé" tampoc els surt tot rodó.

Excepte Josep, que parla en hebreu, els altres personatges han portat el català al festival, la llengua materna del realitzador.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.