Cultura

Facto Delafé i Manos de Topo actuen a Barcelona per Sant Valentí

Els grups barcelonins Facto Delafé y Las Flores Azules i Manos de Topo actuaran aquest dijous a la sala Apolo de la capital catalana en un concert amb doble cartell per celebrar Sant Valentí.

Obriran la vetllada Manos de Topo, quartet establert a Barcelona però integrat per un sabadellenc, un menorquí i dos gallecs, que ha debutat amb Ortopedias bonitas, que els ha convertit en la gran esperança blanca del pop en castellà.

Recollint l'herència de Golpes Bajos i El Niño Gusano, honrant el llegat de Sr.Chinarro i homenatjant l'histrionisme afectat de Falete, Manos de Topo són un grup pop sense comparació, per la seva formació, el seu so, el seu concepte, les seves lletres, les seves cançons i el seu desvergonyiment.
Així, peces com Brumel, La Estatua de la Libertad, Balas en Dallas i, sobretot, El cartero, estan compostes per quedar en l'imaginari de més d'una generació.

La festa seguirà amb el trio del Masnou i Barcelona Facto Delafé y Las Flores Azules, que presentarà a Barcelona La luz de la mañana, el seu aclamat segon àlbum després de l'èxit obtingut amb el debut, Vs. El Monstruo de las Ramblas.

La seva col·laboració a la banda sonora de la pel·lícula Yo soy la Juani, de Bigas Luna, ha consolidat una proposta que enllaça influències de línia clàssica (The Beach Boys, Phil Spector, Motown...) amb l'actitud vitalista de formacions com The Flaming Lips, tot això amb la presència constant del hip-hop en l'arquitectura de les seves cançons.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.