Cultura

Gossos, Oscar Briz,Cris Juanico, La Troba Kung-fu, Cañizares i Fibla finalistes del premi Puig Porret

El guanyador es farà públic en el marc del Mercat de Música Viva de Vic

El grup Gossos (pop–rock), Òscar Briz (cançó d'autor), Cris Juanico (jazz), La Troba Kung-fu (folk), Juan Manuel Cañizares (flamenc) i Fibla (electrònica) són els finalistes de la desena edició del Premi Puig Porret de Periodisme Musical de Catalunya, segons han informat aquesta tarda els organitzadors. El guanyador del premi dotat amb 10.000 € es coneixerà el 15 de setembre dins dels actes de celebració del Mercat de Música Viva de Vic.

Dels cinc finalistes només Cris Juanico repeteix. L'any 2005 el menorquí va ser finalista en la categoria de pop rock pel seu disc Memòria.

L'objectiu del premi Puig-Porret és unir el periodisme musical de Catalunya en un únic veredicte anual, on tots els periodistes, especialitzats en informació i crítica musical, poden votar. El Premi valora els discos, concerts o gires que hagin tingut lloc a Catalunya, fetes per artistes catalans o arrelats a Catalunya, presentada des de la darrera edició del mercat.

En la primera votació s'estableix una divisió per gèneres musicals. El procés electoral ha constat d'una primera i única votació. Ara un jurat format per set membres es reunirà durant els dies del Mercat i decidirà quin ha de ser el guanyador entre els finalistes que s'han conegut aquest dijous.

El premi està dotat amb 10.000 euros atorgats per la Fundació Puig-Porret. Fins ara l'han guanyat Pascal Comelade (1998), Quimi Portet (1999), Els Pets (2000), Sisa (2001), Antònia Font (2002), Adrià Puntí (2003), Miquel Gil (2004), Refree (2005) i Miguel Poveda (2006).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.