Cultura

La Berlinale entregarà l'Ós d'Or honorífic al director italià Francesco Rosi

El 58 Festival de Cine de Berlín, la Berlinale, entregarà el seu Ós d'Or Honorífic 2008 al director italià Francesco Rosi, que també li dedicaran una retrospectiva de tretze films.

"Les pel·lícules de Rosi segueixen convencent-nos per la seva força explosiva i és un clàssic del cine compromès políticament", ha apuntat el director de la Berlinale, Dieter Kosslick.

Rosi, de 85 anys, rebrà el guardó el 14 de febrer, en una gala on es projectarà Salvatore Giuliano, realitzada al 1961 i que l'any següent va rebre l'Ós de Plata del festival berlinès al millor director.

La Berlinale se celebrarà del 7 al 17 de febrer i comptarà com a president del jurat amb el director grec Constantin "Costa" Gavras, exponent del cine polític.

A més de l'homenatge a Rosi, el festival oferirà una retrospectiva al director Luis Buñuel (1900-1983), la més exhaustiva fins ara mostrada en un certamen internacional sobre el geni aragonès, en la que es recorrerà la seva producció tant a l'Estat espanyol com a Mèxic i França.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.