Cultura

La 20a edició del Mercat de Música Viva de Vic ha escollit un centenar de propostes de les 600 que li han arribat

A Vic ja han iniciat el compte enrere. D'aquí a tres setmanes la ciutat tornarà a convertir-se en el centre neuràlgic de la música del país. Del 17 al 21 de setembre, el Mercat de Música Viva obrirà el teló per acollir un centenar d'actuacions en 15 escenaris diferents. Un programa centrat en la cançó, les músiques del món, el pop-rock, el hip-hop i el jazz, que es complementarà amb les activitats per a professionals del sector que es duran a terme al pavelló comercial. Aquest cop celebren la vintena edició, estrenen director artístic i han signat un contracte programa amb el departament de Cultura que els eleva a la categoria de festival de referència. Tres factors que han inflamat l'al·licient per aconseguir treure les millors notes.

A Lluís Puig no li ha tremolat el pols a l'hora de configurar el cartell d'artistes que aquest any es presentaran al Mercat de Vic. De les 600 propostes que li han arribat, només n'ha triat cent: 78 actuaran als diferents escenaris de la ciutat i 22 oferiran showcases (concerts promocionals de petit format) al pavelló comercial. Deixar fora mig miler de candidats és la feina més ingrata que ha d'assolir el director artístic. I que la selecció definitiva resulti a gust de tothom és del tot impossible. Puig ho sap i és conscient que algun dels descartats pot venjar-se criticant la seva condició d'administrador i coordinador d'una coneguda empresa de management. Però donant un ràpid cop d'ull al divers llistat de participants, la imparcialitat del nou director artístic queda fora de qualsevol dubte.

De tota mena

Cantautors com Joan Isaac, Feliu Ventura, Le Petit Ramon o Miquel Abras; rumbers del prestigi de Los Manolos o Sabor de Gràcia; jazzmen de la categoria de Jordi Rossy i Gorka Benítez; bandes de pop-rock en ple esclat creatiu: tant d'expressió castellana -08001, Che Sudaka i Discípulos de Otilia- com catalana -Mishima, Whiskhyn's, Plouen Catximbes, Menaix a Truà i Gossos-; representants del mestissatge sonor com Almasäla o Fufü-Ai; elements de la música tradicional com Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries; i del nou folk com Conxita; instrumentistes virtuosos com Toti Soler i Pascal Comelade; genis galàctics com Pau Riba; veus de vellut com la de Txell Sust, i grups cèlebres que retornen a l'activitat com és el cas dels Pegasus, destaquen en una graella intencionadament equilibrada.

Per als amants de les xifres i els percentatges, apuntarem que dels cent artistes programats, el 53% són catalans; el 27% són espanyols (Andalusia, Aragó, Canàries, Galícia, Madrid i País Basc); i el 20% internacionals (França, Portugal, Itàlia, Argentina, Brasil, Colòmbia, Marroc i Bèlgica). Al llarg dels cinc dies de Mercat, es presentaran en exclusiva 37 noves produccions, entre treballs discogràfics i muntatges escènics. I aquí no acaba la cosa, ja que les previsions de l'organització són acollir al voltant de 100.000 espectadors, més de mil professionals del sector i un centenar de periodistes especialitzats.


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA
CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència