Cultura

El Mercat de Música Viva de Vic programa 90 actuacions i no retalla pressupost

L'edició d'aquest any reunirà del 16 al 20 de setembre Ara mateix, Asstrio, Carles Belda, Cris Juanico i els Mags de Binigall, El tio Carlos, Fundación Tony Manero i Muguruza, entre altres

El Mercat de la Música Viva de Vic (MMVV) del 2009 no pateix la retallada pressupostaria perquè el departament de Cultura el considera "estratègic" per combatre la crisi al sector musical. Així ho ha assegurat aquest dimarts el secretari general del departament, Eduard Voltes, en la presentació de la 21a edició.

L'edició d'aquest any reunirà del 16 al 20 de setembre noranta actuacions repartides en dotze escenaris. El mercat ha participat directament aquest any en l'espectacle del pianista Omar Sosa i la Jove Orquestra Athenea, en un espectacle sobre el nou rock algerià i en dues produccions sobre la Nova Cançó.

En el terreny estrictament artístic, el MMVV ha rebut un total de 800 propostes artístiques interessades en participar. Dels 90 concerts que s'hi han programat una vintena d'actuacions són estrenes o presentacions de nou disc. Un 55% dels artistes que hi participaran procedeixen de Catalunya, les Illes Balears o el País Valencià. Un 20% són procedents d'altres territoris de l'Estat espanyol. Aquest any Extremadura participa per primer cop al mercat vigatà. El 25% restant correspon a artistes d'altres zones del món.

Alguns dels nom més coneguts que participaran el mercat són Ara mateix, Asstrio, Carles Belda, Cris Juanico i els Mags de Binigall, El tio Carlos, Fundación Tony Manero, Jabier Muguruza, La Puerta de los Sueños, Lax'n'busto, Tomasito, Quimi Portet, Roger Mas o Pepper Pots.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.