Cultura

Ataquen amb pedres la seu del CAC en plena polèmica per les adjudicacions de FM

Successos

Uns desconeguts han atacat aquest divendres a la matinada la seu del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), tirant pedres contra els panells de vidre de la façana, en plena polèmica per la recent adjudicació de 83 freqüències de ràdio, a les quals optaven 1.279 candidats.

Després de l'anunci de la nova concessió, el 7 de novembre passat, la Cadena COPE va denunciar que el CAC li havia "arrabassat" dues de les seves freqüències, una a Lleida i una altra a Girona, fet que va generar dures queixes tant del PP –que va dir que el CAC atacava la llibertat d'expressió–, com de Ciutadans –que va convocar una concentració de protesta davant de la seu del CAC dissabte que ve, 22 de novembre.

En canvi, la Generalitat va defensar la independència del CAC i va subratllar que l'adjudicació s'havia efectuat a partir d'"una anàlisi objectiva i rigorosa dels programes que s'aporten en el moment de sol·licitar determinades freqüències".

Els assaltants han tirat pedres contra la façana de vidre de la seu del Consell i han esquerdat un dels panells, que haurà de ser substituït. Des del CAC han afirmat que ja han presentat una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra.

L'atac, que fins ara no ha estat reivindicat, ja que els assaltants no han deixat pintades, ha estat el primer que pateix la seu del CAC des que aquest organisme independent, els integrants del qual són elegits pel Parlament de Catalunya, va ser creat l'any 2000.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.