Cultura

Crispació a la xarxa per la irrupció de Jimmy Jump a Eurovisió

L'entrada en castellà sobre Jaume Marquet Cot a Viquipèdia ha hagut de ser esborrada perquè ha estat manipulada amb insults. L'historial de la versió catalana també reflecteix atacs verbals al personatge

Els fans espanyols d'Eurovisió estan indignats per la irrupció de Jimmy Jump al festival durant l'actuació del representant de Televisió Espanyola, Daniel Diges, i la crispació s'ha traslladat a la xarxa. De seguida han començat a aparèixer insults, fins i tot en pàgines serioses i controlades com les de Viquipèdia.

Els administradors han hagut d'esborrar l'entrada Jimmy Jump de la versió en castellà de l'enciclopèdia lliure, perquè hi han aparegut insults. I també se n'han trobat en una entrada en català que, segons l'historial, ha estat creada aquest mateix dissabte a la nit, després de l'incident d'Oslo.

Jimmy Jump, sobrenom del sabadellenc Jaume Marquet Cot, espontani habitual de molts partits de futbol, ha saltat a l'escenari del pavelló d'Oslo on se celebrava la final del festival de cançó.

La invasió de pista ha estat breu i pacífica, i ni el cantant ni els quatre ballarins que l'acompanyaven han deixat d'actuar, mentre l'espontani s'afegia a la coreografia a la seva manera. Els encarregats de seguretat del festival l'han fet baixar de seguida i la interpretació d'Algo pequeñito ha continuat, però ha provocat les ires espanyoles dels seguidors d'Eurovisió.

El màxim representant d'aquest col·lectiu, el presentador històric de TVE José Luis Urribarri, que es continua encarregant de la retransmissió tot i estar jubilat, ha proclamat que aquesta intromissió era una "ignomínia", i ha assegurat que era "la primera vegada a la història del festival" que es produïa aquest tipus d'incident.

Posteriorment, els organitzadors han anunciat que permetrien que Diges tornés a actuar, cosa que ha fet que Urribarri proclamés la seva "alegria" i que tornés a dir que l'incident havia estat una "ignomínia".

Jimmy Jump ha estat detingut per la policia noruega i traslladat a la comissaria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.