Cultura

Joan Bibiloni, Quimi Portet i Maria del Mar Bonet opten al Premi de la Música a la millor cançó en català

Antònia Font, Sidonie i Facto Delafé y las Flores Azules també tenen opcions a guanyar premis

Es set bandolers de Joan Bibiloni, Hostessa de Quimi Portet i Salònica de Maria del Mar Bonet són les tres cançons que opten aquesta nit al Premi de la Música en la categoria de Millor Cançó en Català/Valencià. Antònia Font opta al premi al Millor Àlbum de Pop per Coser i cantar. Altres catalans amb possibilitats de guanyar a la gala que es farà a Valladollid són Facto Delafé y las Flores Azules com a Artista Revelació, Sidonie com a Millor Àlbum de Pop Alternatiu per Costa azul, i Marina Rossell com a MilloÀlbum de Música Tradicional per Clàssics catalans...

Artistes relacionats amb el món de la cultura de Valladolid seran els encarregats d'entregar aquest dijous els premis de les 28 categories de les quals constarà la XII edició dels Premis de la Música en una cerimònia "dinàmica i màgica" que tindrà lloc al centre Cultural Miguel Delibes de la ciutat.

Serà la primera vegada en què els premis no seran entregats per artistes de renom sinó per ciutadans de Valladolid lligats al món de la música, segons ha explicat Tato Luzardo. "Hansel s'ha carregat la forma tradicional d'entrega de premis, és una ruptura d'esquemes", ha assegurat.

Precisament el director artístic de la cerimònia ha explicat que l'escenografia tindrà en compte elements com el contingut de la gala i l'espai i la ciutat on té lloc. Així, ha explicat que es tractarà d'una gala "molt dinàmica, màgica, impactant i suggerent".
Francisco Javier Hansel Cereza ha anunciat que la cerimònia no tindrà cap presentador conegut però sí un fil conductor de la mà de la percussió de l'artista Ana Yerno, que també s'encarregarà de donar començament a la cerimònia amb un espectacle anomenat Batecs del cor: la música interior, amb el qual intentarà simular els batecs del cor dels assistents.

"La gala serà molt dinàmica i fluida, combinant les entregues dels premis i les actuacions musicals. A més hi haurà danses musicals i actuacions artístiques, molt de moviment i moltes sorpreses", ha avançat, "perquè l'espectador es fiqui dins la gala i la visqui, aquest és el meu gran repte".

Per la seva banda, el director musical de la gala, Ignacio Saenz de Tejada, ha volgut aclarir que totes les actuacions s'interpretaran en "absolut directe", cosa que suposa un repte per als artistes que "vénen a jugar-se-la". També ha explicat que els intèrprets que pujaran a l'escenari compleixen el requisit de ser finalistes en alguna de les categories o tenen els seus discos dins la convocatòria d'aquest any.

En concret, la primera de les actuacions arribarà de la mà de Chambao, un grup a qui Saenz de Tejada ha agraït l'"esforç" d'interrompre la gira americana de presentació del seu nou treball per assistir a la gala. El seguiran a l'escenari artistes com Diana Navarro, màxima finalista juntament amb Miguel Bosé; Pereza, que hi posarà una "dosi de rock de carrer"; Antònia Font, Conchita i Lantana, amb l'objectiu de donar "reconeixement als nous talents"; Merche, la "cantant del sud amb la peculiaritat de compondre tot el seu repertori", i Luar Na Lubre, que hi posarà un fi de festa "animat, ballador i popular" per ajudar el premi Especial d'aquesta edició: Joaquín Díaz, com a reconeixement a la seva tasca per la conservació del patrimoni cultural d'Urueña i amb qui la cultura espanyola "està en deute", ha assegurat.

També s'entregaran els premis honorífics al musicòleg Saenz de Tejada, a Franco de Vita, al Festival de Jazz de San Sebastián, a Fito & Fitipaldis, al grup mexicà Zoé i a Manuel Alejandro.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.