Cultura

Marina Rossell, Sergio Dalma i Joan Albert Amargós, guardonats als Premis de la Música

Cançó

L'Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música ha fet públic aquest dijous els guanyadors de la tretzena edició dels Premis de la Música. Entre ells, destaquen tres catalans. Marina Rossell en la categoria de millor àlbum de música tradicional per Marina Rossell al Gran Teatre de Liceu de Barcelona, Sergio Dalma per la millor cançó en català i Joan Albert Amargós com a millor arranjador i també pel millor àlbum de música clàssica per Capricho per Bulerías.

Aquests premis, que reconeixen des de l'any 1997 la tasca dels professionals més destacats del sector musical, s'han convertit, segons els seus impulsors, en "els guardons més prestigiosos de l'Estat en aquest àmbit", en part gràcies al seu procediment de votació, que implica tot el sector.

Pel que fa a altres categories, Nena Daconte s'ha fet amb dos guardons, a la millor cançó de l'any per Tenía tanto que darte i al millor vídeo musical del mateix tema, dirigit per Marc Lozano de Nanouk Films.

Fins a tres premis s'ha endut Vetusta Morla. Han estat a autor revelació per Copenhague, a millor àlbum de pop alternatiu per Un día en el mundo i a artista revelació per, també, Un día en el mundo. Aquest últim guardó però, l'ha hagut de compartir amb Pitingo per Soulería.

El millor àlbum ha estat Gato Negro, Dragón Rojo d'Amaral, mentre que per estils, el millor àlbum de pop ha estat Cara B de Jorge Drexler, de rock Memorias de espantapájaros de M Clan, de rock alternatiu Sidecars de Sidecars, de hip hop Cosita Buena de Orishas, de flamenc Raíces i alas de Carmen Linares, de cançó espanyola Camino Verde de Diana Navarro, de jazz Juntos para siempre de Bebo & Chucho, de fusió Incubando de Carmen París i de banda sonora d'obra cinematogràfica Los Crímenes de Oxford, de Roque Baños.

Pel que fa al millor tema de música electrònica, el premiat ha estat S.E.X.Y.R.O.B.O.T de The Pinker Tones i el millor intèrpret de música clàssica ha estat Eduardo Paniagua per Aguas de Al-Andalus.

Euskera, gallec i asturià
En euskera, la millor cançó ha estat Mirotzak de Benito Lertxundi, en gallec Rumores de Faluas de Uxía i en asturià Negra d'Esther Fonseca.

Finalment el premi a la millor edició d'obra musical clàssica ha estat pel violín del Siglo XXI de diversos autors, Carlos Narea s'ha endut el guardó al millor productor artístic, Boris Alarcón al millor tècnic de so i Dos pájaros de un tiro de Luis Párraga (Caster Films) ha guanyat el premi a la millor producció musical audiovisual.

La gala de lliurament de guardons tindrà lloc el dijous 12 de març al Palau de Congressos Manuel Rojas de Badajoz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.