Cultura

La ‘rentrée’ de House

Cuatro ofereix l’episodi pilot de la sisena temporada de la sèrie

En un intent d’aturar l’efecte de les descàrregues d’internet, Cuatro ofereix aquest dijous un aperitiu de la sisena temporada de la seva sèrie estrella, House, que tot just fa tres setmanes va aterrar als Estats Units. Es tracta de l’episodi pilot del nou curs, de durada superior a l’habitual.

El canal de pagament de Fox a l’Estat espanyol ja ha emès aquest mateix episodi en versió original subtitulada, i el dia 27 té prevista l’estrena de la temporada regular en la seva versió doblada. Cuatro encara no té prevista la data de l’estrena de la sisena temporada de la sèrie, però, amb el temps just d’haver fet el doblatge, ja avança avui aquesta entrega extraordinària, titulada Roto.

Es tracta d’un capítol autònom d’una hora i mitja en què el protagonista Hugh Laurie compta com a partenaire amb l’actriu alemanya Franka Potente (El cas Bourne). Si algunes de les crítiques que es fan habitualment a House tenen a veure amb la previsible repetició de la mateixa fórmula, aquest episodi fuig de l’esquema dramàtic habitual: el malcarat Gregory House no resol cap malaltia estrambòtica ni tampoc hi apareixen la resta dels personatges habituals de la sèrie, amb l’excepció d’una breu intervenció de Wilson (Robert Sean Leonard).

Prosseguint amb la línia argumental que deixava l’espectador en suspens al final de la cinquena temporada, Roto relata l’internament de House a l’Hospital Psiquiàtric de Mayfield, on ingressa per tractar-se de les seves al·lucinacions. Pràcticament tota l’acció de l’episodi transcorre entre les quatre parets del centre psiquiàtric, cosa que permet a Hugh Laurie fer el seu particular homenatge al film de Milos Forman Algú va volar sobre el niu del cucut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.