Cultura

La gran enquesta

L’enquesta que publica diàriament l’AVUI.cat s’ha convertit, al llarg dels darrers mesos, en la principal eina d’aquestes característiques de Catalunya. El procés s’inicia cada vespre a les 21.00 hores, quan es renova el sondatge i els usuaris poden pronunciar-se lliurement sobre una qüestió de l’actualitat del dia. A partir d’aquell moment comença la intervenció dels usuaris i els percentatges es van alterant en funció de l’opinió que expressen els lectors.

El creixement ininterromput de l’AVUI.cat i l’opció per les consultes compromeses ha fet possible que l’enquesta electrònica hagi superat de molt les xifres dels principals competidors. Concretament, la participació a l’AVUI.cat durant tot el mes d’abril ha sigut de 83.673 votants, una xifra que ha deixat enrere els 66.885 de Lavanguardia.es i que és molt lluny dels 40.483 que va tenir, al llarg del mateix període, Elperiodico.com. La consulta pública de l’AVUI.cat ha tingut una participació que s’ha anat movent, al llarg d’aquests darrers trenta dies, entre un màxim de 4.917 vots i un mínim de 1.055, amb una mitjana de 2.789, mig miler per sobre del segon, Lavanguardia.es (2.229), i a gran distància d’Elperiodico.com, que es queda el tercer lloc amb una mitjana de 1.440 votants mensuals.

L’enquesta de l’AVUI.cat té una característica molt important, que gira a l’entorn dels comentaris dels lectors. Cada dia hi ha un debat que amplia, amb els arguments dels participants, els resultats, sempre polèmics, de la consulta on line.

En aquest sentit, la qüestió més debatuda ha sigut la que interrogava sobre la viabilitat futura del tripartit (PSC+ERC+ICV) com a fórmula estable de govern. Un 52% dels votants van estar d’acord amb el supòsit de “trencament i eleccions anticipades”, per sobre d’un 32% que va considerar que el destí d’aquest pacte de govern és “arribar al 2010 i dissoldre’s”. Tot i així, un 16% dels lectors van clicar la possibilitat de “repetir-se per tercera vegada”. El debat d’opinió, en aquest cas, va permetre llegir 247 comentaris en les 24 hores que va durar la consulta. Gràcies a la seva participació també sabem, per exemple, que els usuaris de l’AVUI.cat prefereixen Barak Obama com a president dels Estats Units i que creuen que cal fer boicot esportiu als Jocs Olímpics de Pequín d’aquest estiu. Majoritàriament pensen que les protestes contra el transvasament estan justificades i desconfien del PSOE en matèria de finançament.

Els resultats diaris de la consulta de l’AVUI.cat es poden llegir, en una secció pròpia, a la pàgina 4 de l’edició en paper, en forma de gràfic. D’altra banda, totes les enquestes passades són consultables a la pestanya corresponent de l’edició electrònica de l’AVUI.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.