cultura

El Fitag tanca la 14a edició amb més de 7.500 visitants

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona va cloure dissabte la seva edició més participativa

L'assistència s'ha incrementat en tots els espais del festival, amb diversos plens

La 14a edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (Fitag), organitzada per la Diputació de Girona, es va cloure dissabte passat amb un balanç molt satisfactori: més de 7.500 espectadors i prop de 250 actors i actrius de les comarques gironines a dalt dels escenaris. “Un balanç que evidencia que aquesta edició ha estat la més participativa de la seva història”, afirma l'organització en un comunicat, en el qual es remarca també que “en tots els espais del festival ha augmentat significativament l'assistència respecte a les edicions anteriors”. Molts dels espectacles van exhaurir les entrades i la mitjana d'assistència mai no va baixar del 60% d'ocupació. “Destaquen els plens absoluts en les estrenes al Teatre Municipal, la sala La Planeta, el centre cívic del Barri Vell-Mercadal i en algunes funcions al pati de les Magnòlies i al pati de la Casa de Cultura, així com les llargues cues d'espectadors als espectacles gratuïts”, es remarca en el balanç del 14è Fitag, en el qual també s'han adquirit un 10% més d'entrades de pagament. També ha estat un èxit el Fitag als Municipis, amb un increment de les mitjanes d'ocupació i plens totals, com ara l'estrena de Metro al El Jardí, a Figueres, i La història d'una locura a Lloret de Mar.

Una de les propostes amb més bona acollida ha estat el Microteatre al Museu del Cinema, que va rebre més de 500 espectadors. El director del festival, Martí Peraferrer, destaca que “aquesta proposta és una mostra de l'excel·lent grau de col·laboració que té actualment el Fitag amb la ciutat de Girona”. El Petit Fitag, el Fitag El Galliner i el Fitag de Nits han omplert gairebé totes les franges diàries i nocturnes d'un públic molt variat i motivat.

LA XIFRA

250
actors i actrius de les comarques gironines han pujat als escenaris de la 14a edició del Fitag.

Preparant ja un 15è aniversari molt especial

L'equip del Fitag ha començat a preparar ja la quinzena edició del festival, que es vol celebrar l'any vinent d'una manera especial. “Ja s'han establert noves línies de treball i de col·laboració, amb companyies visitants que incideixen sobretot en les potencials coproduccions internacionals”, afirmen els seus responsables. Aquest any ja s'ha donat un impuls important a les coproduccions internacionals, per “refermar l'esperit associatiu, viure experiències inoblidables i establir ponts d'amistat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.